Ξανά στην καμπάνια «Let’s do it Greece» o Δήμος Μεταμόρφωσης
Ποιότητα Ζωής

Ξανά στην καμπάνια «Let’s do it Greece» o Δήμος Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης πρόκειται να συμμετάσχει για πέμπτη χρονιά στην εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Let’s do it Greece», η οποία πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο.

Στη σχετική ανακοίνωσή του για τη δράση ο Δήμος αναφέρει:

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε όλο τον κόσμο. Πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη συντονίζονται και καθαρίζουν τις χώρες τους, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περάσουν το μήνυμα της προστασίας και της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 συντονιζόμαστε ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τις 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, για να διαδώσουμε το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε ολόκληρη τη χώρα και να πραγματοποιήσουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αρωγούς θέλουμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα σχολεία της περιοχής, αλλά και τον καθέναν μας χωριστά. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ελπίζουμε όλοι εσείς που διακατέχεστε από υψηλό αίσθημα εθελοντισμού να στηρίξετε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια και να διαδώσουμε από κοινού το μήνυμα για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον.

Μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του «Let’s do it Greece», η οποία είναι www.letsdoitgreece.org, για να μάθετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική αυτή καμπάνια».

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Μεταμόρφωσης, διεύθυνση Περιβάλλοντος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 213 2012911 και 213 2012912 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για περαιτέρω διευκρινίσεις και συνεννόηση για τα σημεία καθαρισμού.

Επίσης το υπουργείο Παιδείας, για άλλη μία χρονιά, έδωσε έγκριση για τη διεξαγωγή «Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Mαθητές απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να προστατεύσουν, οι ίδιοι, το περιβάλλον και να εμπνευστούν από τον μαγικό χώρο του εθελοντισμού!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet