«Η δεύτερη νύχτα γάμου» στο ΚΕΜΜΕ
Πολιτισμός

«Η δεύτερη νύχτα γάμου» στο ΚΕΜΜΕ

Η ταινία «Η δεύτερη νύχτα γάμου» προβάλλεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς (Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία), στο πλαίσιο αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο.

Η προσφορά των ταινιών που προβάλλονται γίνεται από το Ιταλικό Ινστιτούτο και πάντα με τη συμβολή του συνεργάτη του ΚΕΜΜΕ κ. Κώστα Μαντά.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία

Πρωτότυπος τίτλος: «La seconda notte di nozze». Ταινία που συνδυάζει την κωμωδία με το δράμα, ιταλικής παραγωγής, έτους 2005 και διάρκειας 103΄.

Στην ταινία «Η δεύτερη νύχτα γάμου», σε σκηνοθεσία Pupi Avati, έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός η περίφημη τραγουδίστρια της όπερας Katia Ricciarelli η οποία κέρδισε το Nastro d΄ Argento για την καλύτερη ηθοποιό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Pupi Avati
Φωτογραφία: Pasquale Rachini
Μουσική: Riz Ortolani

Παίζουν: Antonio Albanese, Neri Marcorè, Katia Ricciarelli, Angela Luce, Marisa Merlini, Robert Madison, Tony SantAgata.

Περιγραφή

Xήρα στη δεύτερη νύχτα του γάμου της η Lilliana, στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναγκάζεται, για οικονομικούς λόγους, να πάει μαζί με τον γιο της από την Μπολόνια στην Απουλία, στο αγρόκτημα του αδελφού του αποθανόντος συζύγου της. Η άφιξή τους προκαλεί διαφωνίες: με τις δύο θείες, που εξακολουθούν να αισθάνονται δυσαρέσκεια προς την οικογένεια της Lilliana. Ο αδελφός του αποθανόντος συζύγου είναι ερωτευμένος με τη Lilliana και η συνέχεια στην οθόνη….

Βραβεία

Καλύτερη Ηθοποιός (Migliore Attore Protagonista): Antonio Albanese.
Καλύτερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Migliore Attrice μη Protagonista): Marisa Merlini.
Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Migliore Attore μη Protagonista): Neri Marcorè.
Καλύτερα Κοστούμια (Migliore Costumista): Francesco Crivellini.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet