Συγκλονιστικός αγώνας, αλλά ήττα του ΑΟΠ Κηφισιάς στον τελικό κυπέλλου βόλεϊ
Αθλητισμός

Συγκλονιστικός αγώνας, αλλά ήττα του ΑΟΠ Κηφισιάς στον τελικό κυπέλλου βόλεϊ

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης Κηφισιάς ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 1-3 σετ (13-25, 25-19, 22-25, 27-29). Καθοριστικό σημείο για την έκβαση του τελικού, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου των Βορείων Προαστίων, ήταν το τέταρτο σετ στο οποίο οι παίκτες της Κηφισιάς έχασαν τρία σετ μπολ για να οδηγήσουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

«Στο Αλεξάνδρειο η Κηφισιά είχε τη στήριξη των φιλάθλων της, οι οποίοι τη στήριξαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες της ομάδας μας να παίρνουν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων τους αθλήματος» αναφέρεται στην ανάρτηση του συλλόγου, απ’ όπου και η περιγραφή του αγώνα που ακολουθεί.

Η εξέλιξη του τελικού

Στο πρώτο σετ του τελικού του κυπέλλου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και με «όπλο» το ισχυρό μπλοκ προηγήθηκε με 3-6. Ο προπονητής της Κηφισιάς κάλεσε τάιμ άουτ προκειμένου να κόψει τον ρυθμό των παικτών του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ελέγχουν το σετ και με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Αγκάμεζ, έφτασαν στο +5 (6-11). Το μπλοκ του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι ισχυρό και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ στο 9-16. Σε εκείνο το σημείο πέρασε στο παιχνίδι ο Ηλίας Λάππας στη θέση του Ζλάτκο Πούλκο. Με δύο συνεχόμενους άσους από τον Τσούπκοβιτς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-21. Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ μείωσε σε 13-21, όμως ο Ολυμπιακός  με ένα σερί πήρε το σετ με 13-25.

Στο δεύτερο σετ η Κηφισιά, με μπλοκ του Παπαγγελόπουλου πάνω στον Αγκάμεζ, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 2-1. Με άσο του ίδιου παίκτη η ομάδα των Βορείων Προαστίων προηγήθηκε με 6-4. Με επίθεση του Μπόγιαν Γιορντάνοφ η Κηφισιά προηγήθηκε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-6. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 8-8, όμως η Κηφισιά με δυνατό μπλοκ πήρε «αέρα» τριών πόντων 11-8, ενώ στη συνέχεια μονό μπλοκ του Πούλκο πάνω στον Αγκάμεζ διαμόρφωσε το 12-8. Με επίθεση από τους Κώστα Χριστοφιδέλη και Μπόγιαν  Γιορντάνοφ και στη συνέχεια μονό μπλοκ από τον Χριστοφιδέλη, η Κηφισιά έφτασε στο +5 (16-11).

Η Κηφισιά συνέχισε να παίρνει τα side outs και με επίθεση του Βούλγαρου διαγώνιου κράτησε αυτό το +5 (20-15). Με εξαιρετική επίθεση ο Πούλκο έκανε το 22-16. Τελικά η Κηφισιά κατέκτησε το δεύτερο σετ με 25-19, μετά από επίθεση του Γιορντάνοφ.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο τρίτο σετ και με επίθεση του Τσούπκοβιτς προηγήθηκε με 5-8 στο 1ο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο σετ και έφτασαν στο 12-16 με επίθεση του Τσούπκοβιτς. Ο Νικόλας Παπαγγελόπουλος, με επίθεση σε πρώτο χρόνο, διαμόρφωσε το 14-19. Ο ΑΟΠ Κηφισιάς, με άσο του Γιορντάνοφ, μείωσε σε 18-21, με τον προπονητή του Ολυμπιακού κ. Μπόσκαν να καλεί τάιμ άουτ. O Βαγγέλης Μουρούτης, με επίθεση από το «3», διαμόρφωσε το 19-23, ενώ λίγο αργότερα ο Χριστοφιδέλης με άσο μείωσε για την Κηφισιά σε 21-23, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Ολυμπιακός πιο ψύχραιμος στους τελευταίους πόντους πήρε το σετ με 22-25.

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς στο τέταρτο σετ πίεσε την υποδοχή του Ολυμπιακού και με τον Νικόλα Παπαγγελόπουλου προηγήθηκε με 5-2. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και με μπλοκ του Σουλτανόπουλου πάνω στον Γιορντάνοφ πέρασε μπροστά με 7-8. Η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της και ισοφάρισε σε 10-10, με  τον Νικόλα Παπαγγελόπουλο. Με μπλοκ του Μουρούτη πάνω στον Φράγκο η Κηφισιά πέρασε μπροστά 13-12. Στη συνέχεια ο Μπόγιαν Γιορνάνοφ, με υπέροχη επίθεση, διαμόρφωσε το 15-13 για την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Με λάθος σερβίς του Κόστα η Κηφισιά προηγήθηκε 18-15. Ο Αγκάμεζ, με κερδισμένο μπλοκ άουτ και λάθος του Χριστοφιδέλη, μείωσε σε 20-19. Μετά από μία φάση διαρκείας ο Αγκάμεζ έφερε το παιχνίδι στα ίσα 21-21. Ο Μπόγια Γιορντάνο έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Κηφισιά 22-21, ενώ άουτ του Τσούπκοβιτς έδωσε «αέρα» δύο πόντων στην Κηφισιά 23-21. Η Κηφισιά έφτασε σε διπλό σετ μπολ όμως σε εκείνο το σημείο «μίλησε» το μπλοκ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε σε ματς μπολ 24-25 και στη συνέχεια 25-26, όμως ο Πούλκο το «έσβησε».

Ο Σλοβένος ακράιος, με έξυπνο πλασέ, έκανε το 27-26, όμως ο Τσούκοβιτς πήρε το side out. Ο ίδιος παίκτης με δύο συνεχόμενους άσους έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 27-29.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet