Μάγεψε το κοινό η παράσταση του 2ου ΓΕ.Λ. Πεύκης «Αντιγόνη»
Πολιτισμός

Μάγεψε το κοινό η παράσταση του 2ου ΓΕ.Λ. Πεύκης «Αντιγόνη»

Τη θεατρική διασκευή της Σοφόκλειας τραγωδίας «Αντιγόνη» παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το 2ο ΓΕ.Λ. Πεύκης.

Μία μοναδική παράσταση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη μορφή μετά την εμπνευσμένη πρόταση – πρόσκληση που απηύθυνε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός, Θόδωρος Οικονομίδης, αποκλειστικά στους μαθητές του Β1 τμήματος του 2ου ΓΕ.Λ. Πεύκης και «μάγεψε» το κοινό. Ο κ. Θεόδωρος Οικονομίδης μετέγραψε τα χορικά σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, κατασκεύασε τις μάσκες και έγραψε τη μουσική που ακούστηκε ζωντανά από πιάνο, πανδουρίδα και ηλεκτρική κιθάρα. Η αφήγηση των επεισοδίων… συνοδεύτηκε από σωματική κίνηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, τόνισε σχετικά με τη θεατρική διασκευή: «Τα παιδιά μας, τα παιδιά του Δήμου μας, δείχνουν τον δρόμο της ενότητας, της καθάριας ψυχής και της μεγαλοσύνης που προσφέρει ο Πολιτισμός όταν πραγματικά τον έχουμε μέσα μας και όχι όταν “παριστάνουμε” ότι ασπαζόμαστε τις αρχές και τις αξίες του. Οι μαθητές κατάφεραν να μεταδώσουν από τη σκηνή του Δημοτικού μας Θεάτρου τα πραγματικά νοήματα της “Αντιγόνης”, το νόημα του Πολιτισμού, της θυσίας και της αγάπης. Ήταν μία εξαιρετική παράσταση… συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που η θητεία μου ως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ ξεκινά με αυτόν τον υπέροχο τρόπο. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, με την απογοήτευση που μας έχει κατακλύσει, το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας, μας δίδαξαν πως μπορούμε να αφήσουμε τα προβλήματα προσωρινά στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους κάτι κοινό. Η αγάπη για τον πολιτισμό του τόπου μας. Ο Πολιτισμός, είναι εκείνος που χρωματίζει τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους μαθητές και τους συντελεστές που μας χάρισαν μια μαγική βραδιά».

Τέλος, η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Μαριάννα Μαμαλάκη, συνεχάρη με τη σειρά της όλους τους συντελεστές για την υπέροχη και πρωτότυπη ταυτόχρονα, ιδέα για τη θεατρική διασκευή. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν πραγματικά εξαιρετικό, τόνισε και συνέχισε: «Η παρουσίαση της θεατρικής διασκευής της “Αντιγόνης” του Σοφοκλή ανέδειξε τις πραγματικές δυνάμεις του Δήμου μας, τη δύναμη των παιδιών σε μία αγαστή και άριστη συνεργασία με τους μεγάλους και κάπως έτσι το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα την προσπάθειά τους. Είμαστε δίπλα τους για να συζητήσουμε δημιουργικά μαζί τους κάθε ιδέα και πρόταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet