Η UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε την Πευκιώτισσα Κατερίνα Τζήκα
Αθλητισμός

Η UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε την Πευκιώτισσα Κατερίνα Τζήκα

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε την Πευκιώτισσα Κατερίνα Τζήκα για την κοινωνική δράση της και ιδιαιτέρως για την προσφορά της «στον Αθλητισμό, τη Διαφάνεια αυτού και το Εύ Αγωνίζεσθαι».

Ο πρόεδρος του Ομίλου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Κέντρων και Συλλόγων UNESCO, Ιωάννης Μαρωνίτης, παρουσιάζοντας την Κατερίνα Τζήκα στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Νίκαιας, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στις δράσεις της και την κοινωνική προσφορά της.

Η κυρία Τζήκα, η οποία είναι σύζυγος του πρώην δημάρχου Πεύκης και γνωστού αθλητικού δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ευχαρίστησε για τη βράβευση που της έγινε και τόνισε:

«Θερμά ευχαριστώ για την τιμή και την αναγνώριση. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων μέσα από τον χώρο του αθλητισμού. Γιατί πρέπει να αναδειχτεί το μεγαλείο και η παιδευτική αξία του στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των νέων και να διαφυλαχθεί από κάθε είδους παθογένεια.

»Οι νέοι και οι νέες αναζητούν απεγνωσμένα το μέλλον στην πατρίδα τους, απογοητεύονται κι εγκαταλείπουν, αναζητούν τις τύχες τους σε άλλες πατρίδες. Αυτό το μέλλον έχουμε υποχρέωση και καθήκον να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας, στη δική τους πατρίδα. Μία πατρίδα με ελπίδα και με προοπτική για το μέλλον τους. Για το μέλλον μίας νέας γενιάς σκέψης, ήθους, ακεραιότητας, ευθύνης και δράσης.

»Ο αθλητισμός ενώνει, συμφιλιώνει. Ας συμβάλλουμε όλοι στη διαμόρφωση ενός “καθαρού περιβάλλοντος” στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, όπου δεν θα προσβάλλονται οι βασικές αξίες όπως η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η ηθική, το “ευ αγωνίζεσθαι”. Οι όποιες παρατυπίες δεν υπονομεύουν μόνο την αξιοπιστία του αθλητισμού, αλλά αποτελούν απειλή για την κοινωνία μας».

Και κατέληξε:

«Σας ευχαριστώ κύριε πρόεδρε για την τιμή αυτή και εύχομαι στον Όμιλο να καλλιεργεί πάντα τη διεθνή αντίληψη κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO».

Ο Όμιλος  για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ιδρύθηκε το 1998 και οι δράσεις του συνοψίζονται σε τέσσερις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στον πολιτιστικό, στον εκπαιδευτικό, στον Κοινωνικό και στον Περιβαλλοντικό, ενώ είναι διεθνώς ο πλέον δραστήριος όμιλος της UNESCO.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet