Συνεχίζονται οι συναντήσεις στις Λέσχεις Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου
Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στις Λέσχεις Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι δράσεις των ομάδων Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής για παιδιά 6-8 και 9-12 ετών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο παιδικό τμήμα της, η 5η συνάντηση των δύο ομάδων της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό – εθελόντρια Ελένη Σαμούρη.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε  το βιβλίο «Ο Ορφέας και οι Αθλητές του Ανέμου» του  Μερκούριου Αυτζή.

Πρόκειται για μια ιστορία που μας διδάσκει τον ρόλο της φιλίας και του εθελοντισμού προς  τα άτομα που έχουν νοητική αναπηρία. Ο Ορφέας, ένα διαφορετικό παιδί με αγάπη στον αθλητισμό αλλά και στα γλυκά, όλο τον ελεύθερο χρόνο του, τον αφιέρωνε τρώγοντας γλυκά και κολλώντας αφίσες στους τοίχους του δωματίου του.
Όμως, του έλειπε κάτι πολύ σημαντικό. Η Φιλία. Δεν είχε φίλους. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος και ειδικά ένα παιδί να ζει χωρίς φίλους; Ώσπου έγινε το θαύμα. Η δασκάλα τους μίλησε για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα διεξάγονταν στη χώρα μας και για τους εθελοντές που θα βοηθούσαν. Αυτό ήταν. Ο Ορφέας θα γινόταν εθελοντής. Θα βοηθούσε τα αξιόλογα αυτά παιδιά για να νικήσουν. Μέσα από την ενέργεια αυτή ο Ορφέας έκανε φίλους, χάρισε την αγάπη του απλόχερα και έζησε μοναδικές, υπέροχες στιγμές χωρίς κανένας να ζητάει αντάλλαγμα. Αυτό βοήθησε τον Ορφέα να καταλάβει πως πάνω από όλα, είναι η προσπάθεια που ο καθένας καταβάλει  για να κατακτήσει τον στόχο του.

Τέλος τα παιδιά πήραν λευκές κόλλες και δημιούργησαν ένα φανταστικό αποτέλεσμα, υπέροχα έργα ζωγραφικής, έχοντας σαν θέμα τους αθλητές των Special Olympics  μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, χαράς και ενθουσιασμού. Υπήρχε το αδιαχώρητο από γονείς και παιδιά που έφυγαν όπως πάντα με τα βιβλία της Βιβλιοθήκης στα χέρια τους.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017.

Η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9 – 12 ετών συναντήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για την 5η συνάντηση των δύο τμημάτων των παιδιών της Λέσχης, με συντονίστρια τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά.

Στη συνάντηση αυτή διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό» του Σπύρου Γιαννακόπουλου, από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ένα βιβλίο κοινωνικό, αστυνομικό και με πολύ χιούμορ. Απευθύνεται σε παιδιά 8+ και είναι καλογραμμένο με ενδιαφέρουσα πλοκή. Οι ήρωες είναι αληθινοί και εμπλέκονται σε περιπέτειες γεμάτες μυστήριο, κάτι που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους μα και να προβληματιστούν. Οι εναλλαγές των γεγονότων κάνουν το διάβασμα ευχάριστο.

Τα αποσπάσματα διαβάστηκαν με συμμετοχή όλων των παιδιών και έγινε συζήτηση πάνω σ΄ αυτά. Στο τέλος της συνάντησης, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Βιβλιοθήκη τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου.

Στη συνέχεια τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Απρίλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet