Η πορεία του Ολυμπιακού εξιστορήθηκε μέσα από το βιβλίο «Χρυσός θρύλος»
Αθλητισμός

Η πορεία του Ολυμπιακού εξιστορήθηκε μέσα από το βιβλίο «Χρυσός θρύλος»

Η 3η έκδοση του βιβλίου «Ο Χρυσός Θρύλος» του συγγραφέα Νίκου Γαβαλά, αφιερωμένη στον αείμνηστο Νικήτα Γαβαλά, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ιστορία του Ολυμπιακού όπως την κατέγραψε η έμπειρη δημοσιογραφική οικογένεια Γαβαλά… μία αφηγηματική εξιστόρηση της πορείας του Ολυμπιακού, από την ίδρυσή του μέχρι και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Όλοι οι αγώνες, οι σκόρερ και οι ενδεκάδες του θρύλου στα Πρωταθλήματα Ελλάδος, στα Κύπελλα Ελλάδος και στα Πρωταθλήματα Πειραιά από το 1925 έως σήμερα. Παράλληλα, η έκδοση περιλαμβάνει ενημέρωση για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και όλους τους φιλικούς αγώνες με τις ξένες ομάδες, αλλά και τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε παρουσίαση με έγχρωμες φωτογραφίες των 43 πρωταθλητριών ομάδων.

Για τη σχετική εκδήλωση ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, επεσήμανε: «Η παρουσίαση του βιβλίου “Χρυσός Θρύλος” για την ιστορία του Ολυμπιακού από τον εξαιρετικό δημοσιογράφο και φίλο κ. Νίκο Γαβαλά στον Δήμο μας ήταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις, καθώς ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο δημοσιογράφο και συνδημότη μας Νικήτα Γαβαλά. Άξιος συνεχιστής του ο γιος του Νίκος που με αγάπη, εργατικότητα, πάθος, αξίες και ήθος, αφήνει με το δικό του δημοσιογραφικό στίγμα, ως έμπειρος αθλητικός δημοσιογράφος, τη δίκη του σφραγίδα. Ο κ. Νίκος Γαβαλάς κοσμεί με την εξέχουσα προσωπικότητά του την αθλητική δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά και την κοινωνία μας. Πολλά συγχαρητήρια από καρδιάς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, τονίζει: «Η κοινωνία μας και το αθλητικό πνεύμα που τη διακατέχει έχουν ανάγκη από κάθε ευγενική προσπάθεια καταγραφής και ενημέρωσης της αθλητικής μας πορείας, είτε συνολικά είτε μέσω της ιστορίας ομάδων που αγαπήσαμε, στηρίζοντας τη βάση του αθλητισμού που αγκαλιάζει όλες τις αθλητικές προτιμήσεις και επιλογές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Γαβαλά που προωθεί, όπως και εμείς, την ευγενή άμιλλα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της κοινωνίας μας και με αυτόν τον τρόπο κάθε κοινωνία εμποτίζεται με τη δυναμική να ψηλώνει όλο και περισσότερο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet