Την 25η Μαρτίου τίμησαν οι μαθητές στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Την 25η Μαρτίου τίμησαν οι μαθητές στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σε εορταστικό κλίμα, ζεστή ατμόσφαιρα και με πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες η προετοιμασία των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, για να διεξαχθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, με τις γιορτές που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στα Σχολεία του Δήμου. Θα ακολουθήσει αύριο, Σάββατο 25 Μαρτίου, το αποκορύφωμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου με τις παρελάσεις που θα γίνουν και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, Λυκόβρυση και Πεύκη.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρευρέθη στη γιορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης επισημαίνοντας τη διαχρονική αξία της μεγάλης αυτής Εθνικής Επετείου και δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τα δρώμενα που ετοίμασαν και παρουσίασαν στη γιορτή τους για να τιμήσουν την 25η Μαρτίου.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης: «Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες, υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού. Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης. Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας, μακροχρόνιος, άνισος, με κορυφώσεις ηρωισμού αλλά και με περιόδους κάμψης και κατάπτωσης, κατόρθωσε να σφυρηλατήσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, να αναπτύξει την εθνική τους ενότητα και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές για διαδοχικές εξορμήσεις και απελευθερώσεις ώστε να λάβει η Ελλάδα τη σημερινή της μορφή. Ταυτόχρονα, υπήρξε κορυφαίο πολιτικό γεγονός και για την ίδια την ιστορία της Ευρώπης και σύμφωνα με τον αυθεντικό λόγο του στρατηγού, Γιάννη Μακρυγιάννη: “Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί. Και να μην λέγει ούτε ο δυνατός ‘εγώ’, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγη ο καθείς ‘εγώ’; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκιάση ή χαλάση, να λέγη ‘εγώ’. Όταν όμως αγωνίζωνται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέη ‘εμείς’. Είμαστε εις το ‘εμείς’ και όχι εις το ‘εγώ’. Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκιάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί”». Τέλος, ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην αυριανή πανηγυρική ημέρα εορτασμού της ενότητας, εορτασμού του «ΕΜΕΙΣ» και όχι του «ΕΓΩ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, παρέστη στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 2ου Δημοτικού Πεύκης που ολοκληρώθηκε, επίσης, με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το πρωί της 24ης Μαρτίου. «Ο αγώνας των προγόνων μας δείχνει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Έτσι και σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία όλοι μαζί με ενότητα, συλλογικότητα, αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο θα βαδίσουμε μπροστά και θα αναπτύξουμε τον Δήμο και τη χώρα μας. Και αυτό θα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους απόδοσης φόρου τιμής στους προγόνους μας: Να γίνουμε οι άξιοι συνεχιστές τους!», τόνισε ο πρόεδρος, Χρήστος Φωτίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet