«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα “να κουνά το δάκτυλο” στον Δήμο Αμαρουσίου και την ΚΕΔΕ»
Αυτοδιοίκηση

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα “να κουνά το δάκτυλο” στον Δήμο Αμαρουσίου και την ΚΕΔΕ»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησε αναπάντητη την «ηχηρή» ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων – 21 ΟΤΑ, σχετικά με την εξίσου «ηχηρή» αποχώρηση του Δήμου Αμαρουσίου από τον Σύνδεσμο.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο κ. Πατούλης εστιάζει αποκλειστικώς στον γενικό γραμματέα του ΣΒΑΠ – 21 ΟΤΑ, πρώην δήμαρχο Πεύκης, Παύλο Καμάρα, τον οποίο κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι στερείται λαϊκής νομιμοποίησης για να κρίνουν αποφάσεις θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, στην ανακοίνωση του ΣΒΑΠ-21

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΒΑΠ-21 ΟΤΑ, μετά τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει από μέλος του Συνδέσμου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

1. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει το δικαίωμα να αποφασίζει αν θα συμμετέχει και με ποιους όρους σε διάφορες Ενώσεις ή Συνδέσμους. Κρίναμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ότι η παραμονή μας στον ΣΒΑΠ-21 δεν εξυπηρετεί ούτε το συμφέρον των δημοτών μας, ούτε και τους αρχικούς σκοπούς για τους οποίους αποφασίστηκε να συμμετάσχουμε στον Σύνδεσμο. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Δήμου Αμαρουσίου ως θεσμικά ατοπήματα. Ιδίως όταν αυτοί που χρησιμοποιούν αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν διαθέτουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά, αντίθετα, είναι διορισμένοι σε καλοπληρωμένες θέσεις και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

2. Θεσμικό ατόπημα είναι να διενεργεί ο Σύνδεσμος εκλογές, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων – μελών του για τα πεπραγμένα του. Αυτή η ελάχιστη υποχρέωση δεν τηρήθηκε ποτέ.

3. Η απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει από τον ΣΒΑΠ-21 σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί το κύρος των αιρετών προσώπων που συμμετέχουν στον ΣΒΑΠ. Τα πρόσωπα αυτά και τα τιμούμε και τα σεβόμαστε. Η συμμετοχή τους στη διαδικασία της εκλογής του νέου Δ.Σ. σε καμία περίπτωση όμως δεν νομιμοποιεί ηθικά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

4. Ο κύριος Καμάρας «δικαιολογημένα» αμφισβητεί σήμερα τη χρησιμότητα της ΚΕΔΕ, αφού έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που συμμετείχε ως δήμαρχος στις διαδικασίες του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης. Έχει μείνει στη δική του εποχή και δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν και σήμερα η ΚΕΔΕ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αυτοδιοίκησης, για τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετούμε. Μόνον ο κ. Σκουρλέτης συμμερίζεται την άποψη του κ. Καμάρα για την ΚΕΔΕ και πραγματικά αναρωτιόμαστε, τι είναι αυτό που τους συνδέει; Ο κ. Καμάρας συμμετέχει στη συμμαχία των προθύμων υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλουν να «απαξιώσουν» την Αυτοδιοίκηση; Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε να συναντηθεί και να κάνει κοινές δηλώσεις με τον κ. Σκουρλέτη πριν λίγες μέρες, την ίδια περίοδο που ο υπουργός μας αποκαλεί «αφελείς» και «πασάδες στα Γιάννινα»;

5. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση ένας Σύνδεσμος που εισπράττει εισφορές κι επιχορηγήσεις από τα μέλη του δεν μπορεί να μετατραπεί από ελεγχόμενος σε ελεγκτής. Η ΚΕΔΕ δίνει καθημερινά λογαριασμό πώς ξοδεύει τα χρήματα της, οι αποφάσεις μας δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το έργο μας είναι φανερό. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και τα μέλη του Δ.Σ. της δεν εισπράττουν μισθό. Ο κ. Καμάρας εισπράττει; Κι αν ναι, πόσα; Πόσα εισέπραττε όταν συμμετείχε ως διευθύνων σύμβουλος σε «μαγαζάκια» που χρεοκόπησαν στα χέρια του, όπως η ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ που δημιούργησε το 1999, με τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου, Π. Τζανίκο;

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα «να κουνά το δάκτυλο» στον Δήμο Αμαρουσίου και την ΚΕΔΕ, ιδίως όταν δεν είναι αιρετός και δεν πιστεύει σε αρχές κι αξίες όπως η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet