Μαζική συγκέντρωση ΚΚΕ στο Μαρούσι
Πολιτική

Μαζική συγκέντρωση ΚΚΕ στο Μαρούσι

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου,με ομιλητές τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Θανάση Φωτόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Θοδωρής Χιώνης: “Εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα η ψήφος στο ΚΚΕ”

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Χιώνης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μπροστά στις αναμετρήσεις των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, κάθε στιγμή πλέον που περνάει είναι πολύτιμη. Γι’ αυτό και παλεύουμε ώστε μαζί, όσοι υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια, το μειωμένο εισόδημα, την άγρια φορολογία, να εκφράσουμε με αποφασιστικότητα την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ, ενισχύοντας δηλαδή τη δύναμη εκείνη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού και τη πραγματικά αναγκαία, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο.

Η ίδια η ζωή μας επιβεβαιώνει ότι έχουμε κοινό συμφέρον, οι άνεργοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι νέες και οι νέοι, να καταδικάσουμε το σάπιο σύστημα, τα κόμματα, τις δυνάμεις που είναι υπέρ της Ευρωενωσιακής πολιτικής, καθώς και όσοι την αποδέχονται, την υλοποιούν ή θέλουν να την υλοποιήσουν σε δήμους και περιφέρειες. Να συγκεντρωθεί δηλαδή η λαϊκή επιλογή στην ενίσχυση του ΚΚΕ, παντού, γιατί αποτελεί εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί το ΚΚΕ είναι που παλεύει καθημερινά, για να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπάσει ο λαός μέτρα ανακούφισης.

Που αγωνίζεται για να ληφθούν, εδώ και τώρα, μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τις φτωχές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια και με σχέδια νόμου που οι άλλες δυνάμεις όμως τα καταψηφίζουν.

Που αγωνίζεται για να σταματήσει η φοροεξόντωση των εργαζομένων, της φτωχολογιάς, των μικροεπαγγελματιών που υποφέρουν. Για να υπάρξει πραγματική ανακούφιση από τα δάνεια των τραπεζών.

Γιατί το ΚΚΕ είναι που αγωνίζεται αταλάντευτα, σταθερά για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Για να μπει φρένο στη συντριβή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Που προβάλλει και παλεύει αποκλειστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών και γι΄ αυτό μπορεί να τα εκπροσωπήσει αποτελεσματικά την ευρωβουλή, στις περιφέρειες και στους δήμους.

Να είναι η φωνή, το δίκιο, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται, για να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός, για να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια και να ανοίξει το δρόμο στο ελπιδοφόρο αύριο. Με αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη ο λαός, με κοινωνικοποίηση του πλούτου και το λαό στην εξουσία.

Μετά τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να επιταχυνθούν διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, που είναι σαν “κινούμενη άμμος”. Ο στόχος είναι να σκορπίσουν ανώδυνα τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε τηλεαστέρες, σε δοκιμασμένες συνταγές με καινούργια ονόματα. Γι΄ αυτό φυτεύουν Ελιές δίπλα σε θολά Ποτάμια. Σερβίρουν την ίδια και επικίνδυνη για το λαό πολιτική με άλλο περιτύλιγμα. Όποιος έχει μάτια βλέπει: κολιγιές, συνεργασίες και εκβιασμοί γίνονται και θα γίνονται. Αυτές οι ανακατατάξεις όμως δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά με τη στήριξη του σάπιου συστήματος.

Το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι εγγύηση για την αναγκαία σήμερα απομόνωση και καταδίκη της ναζιστικής και εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν αποδειχθεί ο βρώμικος ρόλος, οι διασυνδέσεις της με μεγάλα συμφέροντα, υπηρεσίες και ύποπτους κύκλους. Κι ενώ όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις εκτός από το ΚΚΕ και σε μια σειρά δήμους όχι μόνο τους ανέχονται αλλά διευκολύνουν κιόλας τους εγκληματίες υπόδικους φασίστες να δηλητηριάζουν με τα ψέματα και τις βρώμικες ιδέες τους.

Η ζωή το επιβεβαιώνει. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ και όχι εκείνα τα κόμματα που κινούνται στις ίδιες ράγες. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι που μπορεί να αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την αποδοκιμασία, τη καταδίκη στη πολιτική που ξεχαρβαλώνει τη ζωή μας για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Είναι η μόνη ψήφος που εκφράζει γνήσια και καθαρά τη λαϊκή αντίθεση στην Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις που υλοποίησαν ή ετοιμάζονται να υλοποιήσουν την πολιτική της».

Θανάσης Φωτόπουλος: “Βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές και… θολοί συνοδοιπόροι”

Από την πλευρά του ο Θανάσης Φωτόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η δημοτική αρχή της Ν.Δ. με δήμαρχο τον κ. Πατούλη, υλοποίησε μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική. O εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου που παρουσιάζει ο δήμαρχος της Ν.Δ. κ. Πατούλης, με το δήθεν πλεόνασμα, βασίζεται στην άγρια φοροληστεία των εργαζομένων, με στόχο να υλοποιηθούν έργα που θα εξυπηρετήσουν σε προτεραιότητα επιχειρηματικούς ομίλους.

Βασικά χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής της διοίκησης Πατούλη είναι:

  • Τα έσοδα (τακτικά και έκτακτα) από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους αποτελούν ένα μικρό ποσοστό στο σύνολο των εσόδων του Δήμου, γύρω στο 13%(!) με βάση τον τελευταίο οικονομικό απολογισμό της δημοτικής Αρχής.
  • Το τεράστιο μέρος των εσόδων προέρχεται από βαριά, άμεση και έμμεση, φορολόγηση του πενιχρού εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας με τα “ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας” να κατέχουν, και με μεγάλη διαφορά, την πρωτοκαθεδρία. Τα έσοδα από την τοπική φορολόγηση (ανταποδοτικά τέλη, λοιπά τέλη, φόροι και εισφορές, πρόστιμα κ.α.), ως ποσοστό στο σύνολο των τακτικών και έκτακτων εσόδων, σκαρφάλωσαν από το ήδη υψηλό 60% το 2009 στο δυσθεώρητο 71% το 2013 με τάση παραπέρα αύξησης για το 2014.
  • Η διοίκηση Πατούλη συμμετείχε δραστήρια στην επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας. Από το 2011 μέχρι σήμερα πάνω από 800 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τον Δήμο. Το αποτέλεσμα είναι στον Δήμο να εργάζονται μόλις 151 μόνιμοι υπάλληλοι και 475 ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που και αυτοί νιώθουν την απειλή της “κινητικότητας” και της “διαθεσιμότητας” να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.
  • Καθιέρωσε την λειτουργία “Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων” σε τέσσερις σημαντικούς τομείς λειτουργίας του δήμου (οδοκαθαρισμός, λειτουργία παιδικών σταθμών, φύλαξη σχολείων και δημοτικών κτηρίων, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων).
  • Η πολιτική της δημοτικής Αρχής ήταν και αυτή χτύπημα για τους αυτοαπασχολούμενους, με την προκλητική στήριξη που έδωσε σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (υπερτοπικά εμπορικά κέντρα, γραφεία και εγκαταστάσεις διεθνών και εγχώριων μονοπωλίων, υγειονομικές μονάδες κ.ά.). Το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, με την προοπτική μάλιστα να προσελκύσει στο Μαρούσι και άλλους ομίλους στον τομέα των υπηρεσιών. Συνέβαλε έτσι στο “θάνατο του εμποράκου” στο Μαρούσι.
  • Σχετικά με την περιβόητη κοινωνική πολιτική του Δήμου, αυτό που υλοποιείται στο Μαρούσι είναι η στρατηγική πολιτική του κεφαλαίου. Δηλαδή, να δοθεί το τελικό χτύπημα στις όποιες κρατικές κοινωνικές υποδομές έχουν απομείνει και να υποκατασταθούν από ένα ακόμη πιο υποβαθμισμένο δίχτυ, υποτυπώδους προστασίας, που και αυτό θα παραδοθεί, στο κεφάλαιο και στους αετονύχηδες των ΜΚΟ.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν διαφωνούν -ουσιαστικά- με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η όποια κριτική τους γίνεται για δευτερεύοντα ζητήματα και η ανούσια αντιπολίτευσή τους γίνεται για να κρύψουν την συμφωνία τους στο κύριο: Το πέρασμα, δηλαδή, της κυρίαρχης πολιτικής με όχημα την τοπική διοίκηση.

Γι΄ αυτό οι δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με όποιο όνομα και αν παρουσιάζονται, δεν διαφωνούν στην ουσία, με τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τα 5μηνα, με την εργασία λάστιχο και τους μισθούς επιδόματα, με το ληστρικό δανεισμό από τις τράπεζες.

Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον κ. Βλάχο, σα γνήσια συγκυβέρνηση, συμπλέουν απόλυτα με την πολιτική της διοίκησης Πατούλη. Πρόκειται για τη συνέχιση της δικής τους πολιτικής, για την υλοποίηση σε τοπικό επίπεδο της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Οι ανέξοδες φραστικές τους αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τον δήμαρχο, αποτελούν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Στα Δημοτικά Συμβούλια στήριξαν όλες τις στρατηγικές αποφάσεις της διοίκησης Πατούλη.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, με επικεφαλής τον κ. Μαγιάκη, υποστηρίζει την Ε.Ε. και τις αποφάσεις της. Αναγορεύουν ως μόνο υπεύθυνο το Μνημόνιο και τον κακό δήμαρχο, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Ε.Ε. και την αντιδραστική πολιτική της. Προσκυνούν και στηρίζουν και αυτοί το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν οι δήμοι σήμερα. Ένα θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε πριν από τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Είναι χαρακτηριστική η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητήματα: Ψήφισαν την ανάθεση υπηρεσιών του Δήμου σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, στηρίζοντας τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σ΄ αυτές. Στηρίζουν τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Τώρα μιλάνε για “ενότητα για να διώξουμε τον Πατούλη”. Κρύβουν συνειδητά όμως ότι στηρίζουν όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, όπως και ο κ. Πατούλης. Με την επικίνδυνη λογική του “μικρότερου κακού” προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκό κόσμο στη μέγγενη του νέου διπολισμού. Χαρακτηριστικό στοιχείο για το πόσο στηρίζουν και θα στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο του Δήμου είναι ότι έχουν δώσει πολιτική στέγη σε γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Γιαννακάκος -επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2010, η κ. Διακολιού– δημοτική σύμβουλος του Τζανίκου και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προσπαθούν να ξεγελάσουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα που ζουν και εργάζονται στο Μαρούσι, ότι τάχα με περισσότερη διαφάνεια και χρηστή διαχείριση θα λυθούν δια μαγείας τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Ούτε στο σινεμά δε γίνονται αυτά. Γι΄ αυτό προσπαθούν να θολώσουν τις θέσεις τους και να παρουσιαστούν και αυτοί αθώοι, αναμάρτητοι, ενωτικοί, ανεξάρτητοι και δήθεν χρήσιμοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Γι΄ αυτό πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη ο Λαός και να στηρίξει σε όλες τις κάλπες και τις δυο Κυριακές τα ψηφοδέλτια της ελπίδας, του αγώνα και της ανατροπής, να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο μας και την Περιφέρεια».

Ομιλία Θ. Φωτόπουλου (9/5)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet