Διαδημοτική πολιτιστική εκδήλωση στο Ηράκλειο με αφορμή την 25η Μαρτίου
Αυτοδιοίκηση

Διαδημοτική πολιτιστική εκδήλωση στο Ηράκλειο με αφορμή την 25η Μαρτίου

Μια χαρούμενη διαδημοτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ) και τον Δήμο Ηρακλείου, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Ηρακλείου.

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έξι χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών από τους Δήμους Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Φιλοθέης-Ψυχικού και Λυκόβρυσης-Πεύκης, συναντήθηκαν και ξεσήκωσαν τους δημότες Ηρακλείου με τους χορούς τους από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Έν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους-Μέλη του.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετείχαν από:

  • Tον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου «Η Μεγαλόνησος Κρήτη», με κρητικούς χορούς και ο χορευτικός όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής, με χορευτικά από την Κόνιτσα.
  • Τον Δήμο Χαλανδρίου το Ίδρυμα Ζήση με χορευτικά από το Μέτσοβο.
  • Τον Δήμο Βριλησσίων ο Σύλλογος Βορειοανατολικού Αιγαίου, με χορευτικά από τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.
  • Τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το Ίδρυμα Ζήση, με χορευτικά από τις Κυκλάδες.
  • Τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού η ομάδα χορού του Δήμου, με χορευτικά από τη Μικρά Ασία.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου απηύθηνε χαιρετισμό και εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τον Σύνδεσμο και τη συμβολή του σε θέματα που άπτονται των αναγκών του κάθε Δήμου και αφορούν στο περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην κοινωνία, στον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων, Παύλος Καμάρας, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την άριστη συνεργασία και τόνισε τη σημασία που έχουν οι διαδημοτικές συνεργασίες προς όφελος των δημοτών.

Στην εκδήλωση, επίσης, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαριάννα Ζούρου – μέλος του Συνδέσμου, Μαίρη Αρώνη, Αντώνης Καρανικόλας, Δέσποινα Αϊβατζίδου, Δημήτρης Κεϊμπίνος, Πάνος Σπηλιόπουλος.

Από τον Δήμο Βριλησσίων παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, Αλέξης Μαυραγάνης και από τον Δήμο Χαλανδρίου η δημοτική σύμβουλος κυρία Ευγενία Κατούφα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Ηρακλείου προσέφερε παραδοσιακό κέρασμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet