ΟΗΕ: Πάνω από 5 εκατομμύρια Σύροι εγκατέλειψαν τη Συρία
Κόσμος

ΟΗΕ: Πάνω από 5 εκατομμύρια Σύροι εγκατέλειψαν τη Συρία

Ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν από τη Συρία ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια, καθώς η σύγκρουση εισήλθε στον έβδομο χρόνο της, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν από τη Συρία έχει αυξηθεί από τις αρχές του έτους και έχει πλέον φτάσει τα 5.018.167 άτομα έως τις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η UNHCR.

«Ενώ ο αριθμός των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που έφυγαν στα έξι χρόνια του πολέμου στη Συρία ξεπέρασε το όριο των πέντε εκατομμυρίων, η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα για να τους βοηθήσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UNHCR.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNHCR, υπήρχαν 4,8 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στα τέλη του 2016, δηλαδή περίπου 250.000 περισσότεροι σε σχέση με τα τέλη του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των Σύρων προσφύγων αυξήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες μήνες με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό απ’ ό,τι στο σύνολο του 2016.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια από αυτούς κατέφυγαν στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κατέφυγαν στον Λίβανο, 657.000 στην Ιορδανία, περισσότεροι από 233.000 στο Ιράκ, περισσότεροι από 120.000 στην Αίγυπτο και σχεδόν 30.000 στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν, ωστόσο, τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους που διέφυγαν προς την Ευρώπη.

Ο πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ είχε απευθύνει πριν από έναν χρόνο έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία να υποδεχθούν τους πρόσφυγες. Είχε ζητήσει τότε από τις ανεπτυγμένες χώρες να υποδεχθούν μισό εκατομμύριο Σύρους.

Έως σήμερα, μόνο 250.000 θέσεις κατέστη δυνατό να βρεθούν, σύμφωνα με την UNHCR.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet