Για τα αδέσποτα συζήτησαν δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης & Σύλλογος «Η Πεύκη»
Κοινωνία

Για τα αδέσποτα συζήτησαν δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης & Σύλλογος «Η Πεύκη»

Με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πεύκη», Βασίλη Μήκα, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Δέσποινα Αναστασιάδου, συναντήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του δημάρχου για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, καθώς συμπεριλαμβάνει στους κόλπους των δράσεων και πρωτοβουλιών του φιλοζωϊκές ενέργειες. Η αντίστοιχη προσθήκη στην ονομασία του Συλλόγου δρομολογείται ήδη, όπως ενημέρωσε ο Σύλλογος.

Στη συνάντηση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Δήμου και να συζητήσουν μία σειρά από περαιτέρω ενέργειες που δύνανται να προωθηθούν με σκοπό τον σεβασμό τα τετράποδα, την κατάλληλη φροντίδα τους, αλλά και την αρμονική τους συνύπαρξη στον Δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Μαυρίδης τόνισε: «Με τα ζώα μοιραζόμαστε τον Δήμο μας, τη χώρα μας, τον πλανήτη μας. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε ότι τα ζώα εν γένει, άγρια και ήμερα μας έθρεψαν με το κρέας τους, μας βοήθησαν να οργώσουμε τη γη, έγιναν φύλακές μας και φίλοι μας αχώριστοι. Ο Αριστοτέλης έλεγε πως “τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν”, δηλαδή ότι τα ζώα ήρθαν στον κόσμο για χάρη των ανθρώπων. Ο άνθρωπος μιμήθηκε τα ζώα για να εξελίξει την τεχνολογία του. Παραδείγματος χάριν, τα αεροπλάνα και τα υποβρύχια δεν μιμούνται τις ιδιότητες των πουλιών και των ψαριών αντίστοιχα; Ιδιαίτερα τα κατοικίδια ζώα μας προσφέρουν την αγάπη τους ανιδιοτελώς και αξίζουν τη φροντίδα και τον θαυμασμό μας. Στις αρχές της διοίκησής μας συγκαταλέγονται η αγάπη και ο σεβασμός προς όλα τα πλάσματα και αντίστοιχα κάνουμε πράξεις και δρομολογούμε δράσεις με σκοπό την περίθαλψη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet