Σεμινάρια δασοπυρόσβεσης για τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σεμινάρια δασοπυρόσβεσης για τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, ξεκίνησαν τα σεμινάρια εκπαίδευσης δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας της ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία πραγματοποιούνται στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αμαρουσίου.

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί αυστηρά έως το τέλος Απριλίου 2017 ενώ το σύνολο των εκπαιδευτικών ωρών ανέρχεται στις 38.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν οι εθελοντές είναι οι εξής:

  1. Πυρική τέχνη.
  2. Δασικές πυρκαγιές.
  3. Α΄ Βοήθειες.
  4. Κανόνες ασύρματης επικοινωνίας.
  5. Πρακτική άσκηση.
  6. Γραπτή εξέταση εκπαιδευόμενων & Πρακτική.

Η ακριβής ημερομηνία εξέτασης έχει οριστεί με απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος ορίστηκαν για τη διεκπεραίωση της εκπαίδευσης οι κάτωθι εκπαιδευτές:

  • Επιπυραγός Αντώνιος-Πρόδρομος Μαυρίδης.
  • Επιπυραγός Δημήτριος Χιωλος.
  • Πυραγός Αρτοποιός Ιωάννης.

Οι εκπαιδευτές εξέφρασαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή της ομάδας του Δήμου Αμαρουσίου στην εκπαίδευση, καθώς και για τη συμβολή του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, στην προώθηση της εκπαίδευσης – ενημέρωσης σχετικά με τη διαχείριση συμβάντων έκτακτων αναγκών, που απορρέει, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «από την αντίληψη για τη σοβαρότητα με την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την προστασία του Έλληνα πολίτη».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, τόνισε σχετικά: «Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η από κοινού επεξεργασία ζητημάτων, όπως τα αίτια για την επιδείνωση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών, οι συνέπειες των δασικών πυρκαγιών, οι πολιτικές και πρακτικές δασοπροστασίας και ο ρόλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των εθελοντών και των τοπικών κοινωνιών,  με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές.

»Προτεραιότητά μας αποτελεί η αναζήτηση των αποτελεσματικότερων διαδικασιών για την ενεργή συμμετοχή των νέων, των εθελοντών, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των τοπικών κοινοτήτων στη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της δασοπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή.  

»Όλοι οι συμμετέχοντες συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη αποκτώντας επιπλέον γνώσεις και κριτική σκέψη πάνω σε θέματα που αφορούν τις δασικές πυρκαγιές, τις πολιτικές δασοπροστασίας και τη συμμετοχή των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Η ανταλλαγή γνώσεων πάνω στο θέμα θα  βοηθήσει σημαντικά στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και των γνώσεών τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet