Ήττα του ΑΟΠ Κηφισιάς από τον Παμβοχαϊκό στα πλέι οφ με 3-1 σετ
Αθλητισμός

Ήττα του ΑΟΠ Κηφισιάς από τον Παμβοχαϊκό στα πλέι οφ με 3-1 σετ

Την ήττα με 3-1 σετ (27-25, 25-13, 18-25, 25-18 ) γνώρισε στο Βραχάτι  από τον Παμβοχαϊκό ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης  Κηφισιάς στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των play offs της Volley League «Πάμε στοίχημα».

Ο Παμβοχαϊκός προηγείται στις νίκες με 1-0, ενώ επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη στις 18:00. Η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι, όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου των Βορείων Προαστίων, εξελίχθηκε ως εξής:

Στο πρώτο σετ ο ΑΟΠ Κηφισιάς ξεκίνησε καλύτερα και με δυνατό μπλοκ προηγήθηκε με 6-8. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 9-9. Με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Μπόγιαν Γιορντάνοφ η ομάδα των Βορείων Προαστίων προηγήθηκε με 12-14, όμως λίγο αργότερα οι  γηπεδούχοι με άσο του Σμιθ ισοφάρισαν ξανά σε 15-15. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 23-23, ενώ η Κηφισιά έφτασε σε σετ μπολ 23-24, με επίθεση του Βούλγαρου διαγώνιου. Όμως οι γηπεδούχοι το «έσβησαν με κερδισμένο μπλοκ άουτ. Με έξυπνο πλασέ του Δημήτρη Νικολάκη η Κηφισιά έφτασε σε νέο σετ μπολ 24-25, όμως ο Πελεκούδας κέρδισε το μπλοκ άουτ και ισοφάρισε σε 25-25.

Ο Παμβοχαϊκός με μπλοκ του Πελεκούδα πάνω στον Πούλκο έφτασε σε σετ μπολ 26-25, με τον προπονητή της Κηφισιάς, Κώστα Αρσενιάδη, να καλεί τάιμ άουτ. Στην επόμενη φάση ο Πέττυ κέρδισε μπλοκ άουτ και έδωσε το σετ στον Παμβοχαϊκό με 27-25.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο σετ με ανεβασμένη ψυχολογία. Με τον Γκράχαμ πίεσαν το σέρβις της Κηφισιάς και με «αιχμή του δόρατος» τον Ενρίκε Μπατατζίμ προηγήθηκαν με 6-0. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +7 (11-4), με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Τζελάτι. Ο Παμβοχαϊκός προηγήθηκε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-9. Η Κηφισιά έκανε αρκετά λάθη, ενώ  με το σερβίς της δεν μπόρεσε να χαλάσει την υποδοχή των γηπεδούχων οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας και κατέκτησαν και το δεύτερο σετ με 25-13.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο τρίτο σετ με τους παίκτες του ΑΟΠ Κηφισιάς να ξεκινούν εντυπωσιακά και με ηγέτη τον Νικόλα Παπαγγελόπουλο να προηγούνται 0-3. Με έξυπνο πλασέ του Ζλάτκο Πούλκο η Κηφισιά έφτασε στο 1ο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 5-8. Η διαφορά έφτασε στο +6 (6-12) για τους φιλοξενούμενος, μετά από επίθεση του Γιορντάνοφ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με άσο του Τζελάτι μείωσαν σε 10-13, με τον προπονητή της Κηφισιάς να καλεί τάιμ άουτ για να τους κόψει τον ρυθμό. Ο έμπειρος τεχνικός το κατάφερε, καθώς η Κηφισιά προηγήθηκε με 11-15 με μπλοκ του Μουρούτη. Με επίθεση του Παπαγγελόπουλου σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια πόντο από τον Πούλκο η Κηφισιά προηγήθηκε με 13-20. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων κράτησε το προβάδισμα και πήρε το σετ με 18-25.

Οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη ξεκίνησαν καλά και στο τέταρτο σετ και προηγήθηκαν με 3-5, όμως οι γηπεδούχοι με ένα σερί πέρασαν μπροστά με 6-5. Η Κηφισιά «απάντησε» άμεσα και με μπλοκ του Μουρούτη πάνω στον Μπατατζίμ πήρε ξανά προβάδισμα με 6-7. Δύο συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων μετά από σερβίς του Βραζιλιάνου ακραίου  έδωσαν προβάδισμα τριών πόντων στον Παμβοχαϊκό 12-9. Η διαφορά έφτασε στο +6 (16-10) μετά από μπλοκ του Γκράχαμ στον Παπαγγελόπουλο και επίθεση στο φιλέ από τον Γιορντάνοφ. Τα λάθη για την Κηφισιά συνεχίστηκαν καθώς δεν μπόρεσε να βρει «αντίδοτο» στο σερβίς του Ιωαννίδη με τη διαφορά να φτάνει τους 9 πόντους 19-10. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και πήραν το σετ με 25-18 φτάνοντας στη νίκη με 3-1 σετ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet