«Let΄s Do It Greece» στον Υμηττό με ανακατασκευή φυλακίου πυροπροστασίας
Περιφέρεια Αττικής

«Let΄s Do It Greece» στον Υμηττό με ανακατασκευή φυλακίου πυροπροστασίας

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ενεργά στην Εθελοντική Εκστρατεία «Let΄s Do It Greece 2017» για τον καθαρισμό του Υμηττού, ενώ ως έμπρακτη συμβολή στην πανελλήνια αυτή δράση, ανέλαβε την πλήρη ανακατασκευή του φυλακίου πυροπροστασίας «Αγίου Ιωάννη Κυνηγού».

Με σύνθημα «γίνε η αλλαγή που περιμένεις» και με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, έδωσαν το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2017, δυναμικό «παρών» και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε άλλη μία εκστρατεία προστασίας και ανάδειξης ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος επισήμανε: «Το δάσος του Υμηττού, ως φυσικό οικοσύστημα, μας παρέχει απλόχερα το οξυγόνο του, μας δίνει ισορροπία, ανάταση,  ηρεμία. Η προστασία του είναι κοινή υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται όλοι μας να ανακτήσουμε τους δεσμούς που μας ένωναν κάποτε με τη φύση και ο καθένας μας χωριστά να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα».

Η περιβαλλοντική δράση οργανώθηκε από το Σωματείο Εθελοντών Πυροπροστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού με αρωγούς, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, τους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Παιανίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet