Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
Περιφέρεια Αττικής

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Το τρίπτυχο «τυποποίηση, δημιουργία ταυτότητας (branding) και προώθησή του με όρους αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς (marketing)» έθεσε ως προϋπόθεση για να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του ελαιολάδου στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι το ίδιο το προϊόν, το οποίο είναι μοναδικό διεθνώς. Αυτό, όμως, δεν αρκεί να το ξέρουμε εμείς, πρέπει να το επικοινωνήσουμε, να το προβάλλουμε στην αγορά, στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό. Χρειάζονται, επίσης, το κατάλληλο μπουκάλι και σύγχρονο design, χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί αυτές κάνουν τη διαφορά. Βέβαιο είναι, πάντως, ότι η εποχή του ”τενεκέ” πρέπει να περάσει στην ιστορία», πρόσθεσε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε στην ομιλία και το εξής:

«Επειδή κατά καιρούς κυκλοφορούν κάποιες ιστορίες επιτυχίας με ελαιόλαδο, θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γίνεται το προϊόν όλων να πωλείται 100 λίρες στα Χάροντς. Το επισημαίνω διότι συχνά οι μεγάλες προσδοκίες, όταν δεν εδράζονται σε ρεαλιστική βάση, οδηγούν σε μεγάλες απογοητεύσεις.

»Και χρειάζεται διπλή προσοχή να μην προστεθεί στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό κι ένας εσωτερικός ανταγωνισμός που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων».

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ ανέδειξε για άλλη μια φορά την πάγια θέση της Ένωσης ότι «η χώρα μας σήμερα χρειάζεται μια παραγωγική επανάσταση με πρωταγωνιστικό ρόλο των Περιφερειών, καθώς έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους ως ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να τολμήσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά:

  • Να μειώσουν το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
  • Να μειώσουν τους φορολογικούς συντελεστές και τις εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές γενικά και ειδικότερα για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.
  • Το Δημόσιο να ασκήσει αποτελεσματικά τον ρυθμιστικό του ρόλο στην αγορά.

«Ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός ναι, όμως το Δημόσιο πρέπει να θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και να εποπτεύει τον χώρο αντιμετωπίζοντας τις όποιες στρεβλώσεις, οι οποίες και τον ανταγωνισμό νοθεύουν και πλήττουν τις υγιείς επιχειρήσεις και τους νομοταγείς επιχειρηματίες και παραγωγούς», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet