Είδη ένδυσης και υπόδησης παραδόθηκαν στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας
Κοινωνία

Είδη ένδυσης και υπόδησης παραδόθηκαν στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Νίκος Γκαραβέλλας, με την προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Σταματία Τράνακα, επισκέφθηκαν τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και προσέφεραν γυναικεία και παιδική ένδυση και υπόδηση από την Ιματιοθήκη του Δήμου, την οποία ενισχύουν με σημαντικές προσφορές οι ευαισθητοποιημένοι δημότες και κάτοικοι των δύο δημοτικών διαμερισμάτων.

Την αντιπροσωπεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου υποδέχθηκε ο διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Μακρής, μαζί με την ψυχολόγο των φυλακών, Δήμητρα Πούλιου.

Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και ευρύτερα της κοινωνικής προσφοράς αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στην εποχή της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό,

Ο αντιδήμαρχος μετέφερε στον διευθυντή των φυλακών τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, αλλά και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τη λειτουργία που επιτελούν και έχει ως στόχο έχει την ομαλή διαμονή και μετέπειτα επανένταξη των γυναικών, αλλά και των μικρών παιδιών τους -ιδιαίτερα αυτών που γεννώνται μέσα στη φυλακή- στην κοινωνία.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επίσκεψη στις φυλακές επεσήμανε:

«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον διευθυντή των φυλακών για τη δομή και τη λειτουργία τους. Το κατάστημα κρατουμένων γυναικών διαθέτει Δημοτικό Σχολείο ενηλίκων, δέχεται επισκέψεις εθελοντών καθηγητών για κρατούμενες που επιθυμούν να σπουδάσουν σε ανώτατες και ανώτερες σχολές, ενώ ήδη σπουδάζουν σε ανώτατες σχολές κρατούμενες που μετεγράφησαν στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα στις σχολές τους.

»Οι φυλακές Θήβας διαθέτουν Ομάδες Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας, αλλά και Θεατρικές Ομάδες, ενώ τις επισκέπτονται ευρύτερα Θεατρικές Ομάδες, με στόχο να δώσουν παραστάσεις για τις κρατούμενες.

»Στις φυλακές συναντά κανείς 10 έως 15 παιδιά, τέκνα των κρατούμενων γυναικών, αλλά και νεογνά έως 4 μηνών από γυναίκες που φυλακίστηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

»Οι γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας αριθμούν συνολικά περί τις 400 κρατούμενες. Κατά την επίσκεψή μας είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε γνώση για την ποσότητα και ποιότητα διατροφής των κρατουμένων, φαγητό που παρασκευάζεται από μάγειρες – μόνιμους εργαζόμενους στις φυλακές του Ελαιώνα, έχοντας τη σχετική ειδικότητα ως απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων.

»Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε ό,τι αφορά στην οργάνωση, τη δομή και στον άριστο τρόπο λειτουργίας τους. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους, να τους στηρίζει με τις δυνάμεις που διαθέτει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet