Ένα τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ απόλαυσε το κοινό του Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Ένα τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ απόλαυσε το κοινό του Δήμου Κηφισιάς

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο των «Περιφερειακών Προβολών» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το κοινό που παρακολούθησε τις προβολές είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα νέα ελληνικά ντοκιμαντέρ, ανάμεσά τους και τρία βραβευμένα, που προβλήθηκαν στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις προβολές παραβρέθηκαν σκηνοθέτες και συντελεστές των ταινιών.

Συγκεκριμένα στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας «Μάνα μου καπνοφύτισα» παραβρέθηκε ο σκηνοθέτης Στάθης Γαλαζούλας. Επίσης, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος της ταινίας «Ο ξυλουργός κι η γυναίκα του» έδωσε απαντήσεις στις απορίες του κοινού.

Μεγάλο έναυσμα για συζήτηση, στο πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε, έδωσε η ταινία «Ένας δρόμος με μακρά ιστορία» των Ανατολής Καρυπίδου και Δαμιανού Μαξίμωβ όπου σημαντικές πληροφορίες έδωσε ο εκπρόσωπος των σκηνοθετών Ερωτόκριτος Σαββίδης.

Διαμαντάκι ελπίδας κι αισιοδοξίας η ταινία «Ο γυάλινος δράκος» της Κωνσταντίνας Ουρούμη σε παραγωγή του «Make a Wish» («Κάνε μια ευχή Ελλάδος») όπου πραγματοποιήθηκε η ευχή της 14χρονης Γεωργίας. Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού που αφορά ταινίες κάτω των 50 και προβλήθηκε παρουσία της διευθύντριας του «Make a Wish» («Κάνε μια ευχή Ελλάδος»), Σάντρας Ζαφειρακοπούλου.

Παρόντες οι συντελεστές κι ο σκηνοθέτης Σταύρος Πετρόπουλος της ταινίας «Είμαι ένας χορευτής», οι οποίοι έδωσαν απαντήσεις στις πολλές απορίες που γέννησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον θέμα της.

Παρουσία της σκηνοθέτιδος Πανδώρας Μουρίκη προβλήθηκε το βραβευμένο από τη WWF ντοκιμαντέρ «Μέρες της λίμνης» η οποία επίσης αναφέρθηκε στο γύρισμά του.

Τέλος, στο κοινό βρέθηκε ο πρωταγωνιστής του τρίαθλου Λευτέρης Παρασκευάς που πραγματεύεται το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «The extra mile» της Βικτώριας Βελλοπούλου κι η παραγωγός Φωτενή Οικονομοπούλου.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι αθλητής, εθελοντής και συνδυάζει πάντα όλες του τις δραστηριότητες με φιλανθρωπικό έργο. Ένα λαμπρό παράδειγμα στους σκοτεινούς καιρούς μας.

Το τριήμερο των προβολών έκλεισε με τη βραβευμένη ταινία από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου «Village Potemkin» του Δομήνικου Ιγνατιάδη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κάποιοι συντελεστές δυστυχώς δεν παραβρέθηκαν λόγω απόστασης, καθώς μένουν εκτός Αθηνών, κι άλλοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Όλες οι ταινίες ενθουσίασαν το κοινό, έδωσαν υλικό για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τα σχόλια υπήρξαν θετικότατα.

Τη διοργάνωση και τον συντονισμό των συζητήσεων πραγματοποίησε η Αννέτα Μολύβα.

Στις προβολές παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος, Αχιλλέας Κουρέπης, και ο αντιπρόεδρος, Νικήτας Κόκκαλης, του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, ο ιστορικός, δρ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Κηφισιάς, Βλάσης Αγτζίδης, η δημοτική σύμβουλος Ντέμη Αγαπάκη, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Νατάσα Μητσοπούλου, κοινοτικοί σύμβουλοι, μέλη τοπικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Οι προβολές έγιναν την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) και η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet