Με το προεδρείο του ΕΣΑΜ συναντήθηκε ο Κ. Βλάχος
Επιχειρήσεις – Αγορά

Με το προεδρείο του ΕΣΑΜ συναντήθηκε ο Κ. Βλάχος

Συνάντηση με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ) είχε τη Δευτέρα 12 Μαΐου ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με φορείς της πόλης. Στη συνάντηση αυτή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Νικολαράκο πάνω σε θέματα που αφορούν την εμπορική δραστηριότητα της πόλης μας και τα προβλήματα των εμπόρων.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Βλάχος υπενθύμισε προς τον πρόεδρο του ΕΣΑΜ τις βασικότερες παρεμβάσεις του προγράμματος του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

«Ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματική μονάδα», είπε ο κ. Κ. Βλάχος, «αλλά οι επιχειρήσεις μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα με ένα υποστηρικτικό “δημοτικό περιβάλλον” που θα κάνει την πόλη ελκυστική και εξωστρεφή» και συνέχισε: «Ιδιαίτερα σήμερα που οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν, η αγορά στραγγίζει, η έλλειψη ρευστότητας διογκώνεται και η ανεργία αυξάνεται, ο Δήμος οφείλει να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες και, μαζί με τον ΕΣΑΜ, να υλοποιήσει συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα».

Επίσης, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές των παρεμβάσεων του συνδυασμού που είναι:

Η οργάνωση ενός φορέα τοπικής επιχειρηματικότητας για τη στήριξη και την αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, με έμφαση τη στήριξη δυναμικών επιχειρήσεων, νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη των απαραίτητων χρηματοπιστωτικών οργανισμών (Γραφείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων).

Η λειτουργία εξειδικευμένου γραφείου ΕΣΠΑ στον Δήμο για την υποστήριξη και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συμβουλευτική υποστήριξή τους.

Η τόνωση του εμπορικού κέντρου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου, με εκδηλώσεις προσέλκυσης καταναλωτών (διάφορα events κ.λπ.) και δράσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού (π.χ. λειτουργία κέντρου πληροφόρησης καταναλωτή, εμπορικός οδηγός, δικτυακή πύλη επαγγελματιών, infokiosks κ.ά).

Η ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και εκσυγχρονισμός του στόλου, καθώς και αναδιοργάνωση των δρομολογίων, ώστε να γίνονται τακτικότερα, προκειμένου να συνδέουν τις γειτονιές του Αμαρουσίου με το εμπορικό κέντρο.

Τέλος, η δημιουργία περιμετρικών κέντρων στάθμευσης των αυτοκινήτων, που θα διευκολύνουν τόσο την πρόσβαση των καταναλωτών, όσο και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των εμπόρων και θα προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων τους πάντοτε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Τον κ. Κ. Βλάχο, συνόδευαν σ΄ αυτή τη συνάντηση οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Αλέξανδρος Πετρούτσος (έμπορος του κέντρου του Αμαρουσίου), η κ. Ανθή Γιαννενάκη (ιδιοκτήτρια καταστήματος) και η κ. Μαίρη Καρανάσιου (νυν δημοτική σύμβουλος).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet