2η σύσκεψη για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

2η σύσκεψη για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία Δήμου Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Μελισσίων η 2η σύσκεψη αναφορικά με την ένταξη αλλοδαπών μαθητών στα Γυμνάσια Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος:

  • Δεν έχει υλοποιηθεί από τη ΜΚΟ PRAXIS η ηλικιακή επιβεβαίωση των αλλοδαπών μαθητών, ενώ προωθείται η ιατρική τους πιστοποίηση από δημόσιο νοσοκομείο και η ψυχολογική τους διερεύνηση από ψυχολόγο της ΜΚΟ.
  • Ο διευθυντής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης διαβεβαίωσε ότι ενίσχυσε την καθημερινή λειτουργία των δύο σχολείων και με άλλους καθηγητές, ώστε να υπάρχει συνεχής επιτήρηση των αύλειων και κοινόχρηστων χώρων των σχολείων.
  • Ο διευθυντής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει τη λειτουργία τμήματος ένταξης άμεσα μετά το Πάσχα για τους αλλοδαπούς μαθητές.
  • Ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι δύναται να διαθέσει κτηριακές υποδομές και χώρο για τη λειτουργία τμήματος ένταξης.
  • Η σχολική σύμβουλος της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε και για την παρακολούθηση της ένταξης, λειτουργίας και απόδοσης των αλλοδαπών μαθητών.

Η σύσκεψη έκλεισε, σύμφωνα με τον Δήμο, με τη δέσμευση όλων των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην ανάγκη για διαρκή συνεργασία, υπεύθυνη αμοιβαία ενημέρωση και πρόβλεψη – πρόληψη ώστε να αποφευχθεί κάθε αρνητικός αιφνιδιασμός.

Μετά από πρόταση του δημάρχου Πεντέλης η επόμενη σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στις 8:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet