Λ. Μαγιάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε ξεπούλημα της ΔΕΗ
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε ξεπούλημα της ΔΕΗ

Δήλωση σχετικά με το θέμα της πώλησης μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ κατέθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Μαγιάκης.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου σημειώνει:

Η επιλογή της κυβέρνησης να υπερβεί ακόμα και αυτές τις απαράδεκτες δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου για τη ΔΕΗ και να συμφωνήσει με την καταστροφική και παράνομη απαίτηση της Κομισιόν να προχωρήσει σε ξεπούλημα του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ και των ορυχείων της, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα συνταγματικό δικαίωμα και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προβεί σε μια τέτοια καταστροφική για την κοινωνία και οικονομία ενέργεια.

Αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να την απαξιώσουν, ήρθε η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει το έγκλημα υπογράφοντας το ξεπούλημα του εθνικού πρωταθλητή ενέργειας.

Ήδη με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου έχει οδηγήσει τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της διάλυσης και της χρεοκοπίας.

Είναι υποχρέωση όχι μόνο των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά όλων των εργαζομένων των συνδικάτων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, της αυτοδιοίκησης και όλου του λαού να ξεσηκωθεί για να αποτραπούν αυτά τα καταστροφικά σχέδια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet