Συμφωνική Ορχήστρα Νέων προετοιμάζει ο Δήμος Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων προετοιμάζει ο Δήμος Χαλανδρίου

Τη σύσταση Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Μαρτίου 2017, στηρίζοντας μια πρωτοβουλία πολιτών που είχε εκφραστεί πριν περίπου δύο χρόνια.

Η προσπάθεια αυτή μολονότι είχε δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον σε σημαντικό αριθμό νέων μουσικών δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί τότε, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί η συνύπαρξη του συνόλου των μουσικών από όλες τις ομάδες των οργάνων, όπως απαιτεί η συγκρότηση ενός συμφωνικού σχήματος, ούτε η ομοιογένεια στις δυνατότητες των νέων μουσικών.

Οι νέες συνθήκες που επιτρέπουν σήμερα την πραγμάτωση αυτής της ιδέας είναι η συνεργασία του Δήμου με το συμφωνικό συγκρότημα παιδιών και νέων «The Underground Youth Orchestra Network», το οποίο θα προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία του σε εκπαιδευτικό και οικονομοτεχνικό επίπεδο προκειμένου να γίνει εφικτή η δημιουργία της Νεανικής Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας.

Η «The Underground Youth Orchestra Network» δεν έχει, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οικονομικές αξιώσεις από τον Δήμο Χαλανδρίου και η προσφορά της έχει ως αποκλειστικό κίνητρο την προαγωγή της μουσικής παιδείας. Όπως προβλέπεται από το σχετικό πρόγραμμα, η συνεργασία της με τον Δήμο θα διαρκέσει δύο χρόνια, προκειμένου να υλοποιηθεί η ιδέα της δημιουργίας της Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ενώ στη συνέχεια μπορεί να διατηρήσει ένα συμβουλευτικό ρόλο για μια ακόμη διετία. Στόχος του Δήμου αποτελεί η ανεξάρτητη από το πρόγραμμα λειτουργία της Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, με δική του ευθύνη, μετά την παρέλευση της πρώτης διετίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet