Ενότητα: Συγκάλυψη της «αμαρτωλής» ΔΕΑΔΑ
Πολιτική

Ενότητα: Συγκάλυψη της «αμαρτωλής» ΔΕΑΔΑ

Την ανάληψη των χρεών της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ) αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου σε συνεδρίασή του που διεξήχθη την Τρίτη 4 Απριλίου 2017.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «όργιο κακοδιαχείρισης» στην Επιχείρηση και για «συγκάλυψη» από πλευράς της διοίκησης του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πλήρης συγκάλυψη της «αμαρτωλής» ΔΕΑΔΑ από την παράταξη Πατούλη
Αποδέχθηκε να αναληφθούν από τον Δήμο 21 εκατ. χρέη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4-4-2017 η πλειοψηφία της διοίκησης Πατούλη αποδέχθηκε να αναληφθούν από τον Δήμο 21 εκατ. χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ), σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών.

Η διοίκηση Πατούλη «ξέπλυνε» με αυτό τον τρόπο το όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης της «αμαρτωλής» ΔΕΑΔΑ, που ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και συνεχίστηκε και επί των ημερών της, μέχρι το 2012 που η επιχείρηση μπήκε σε εκκαθάριση.

Η πλειοψηφία της διοίκησης, με την ψήφο 24 από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει, αποδέχθηκε την έκθεση των ορκωτών, χωρίς να προηγηθεί  διαχειριστικός έλεγχος και χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για το σύννομο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος.

Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού και η ίδια, στο διάστημα 2007-2012, λειτούργησε την επιχείρηση ακριβώς με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι προκάτοχοί της.

Μετά το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων ο Δήμος επιβαρύνεται τελικά με 133 εκατ. ανεβάζοντας τα συνολικά του χρέη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε πάνω από 213 εκατ.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια και το δυσβάσταχτο βάρος που παίρνει στους ώμους του ο Μαρουσιώτικος λαός.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονισμού», του μοντέλου  του Δήμου «επιχείρηση».

Εφαρμόστηκαν στο παρελθόν και εξακολουθούν και σήμερα να εφαρμόζονται από τη διοίκηση Πατούλη με τη μορφή των ιδιωτικοποιήσεων, όπως επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές, αμφισβητώντας στην πράξη τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων.

Η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι θα πάρει όλα τα μέτρα ώστε να σπάσει η «συνομωσία σιωπής» γύρω από αυτό το θέμα, που βολεύει πολλούς -τέως και νυν- και να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες.

Τα οικονομικά του Δήμου πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των δημοτών ώστε να αποκαλυφθούν και να ανατραπούν οι πολιτικές της διοίκησης Πατούλη που τελικά ρίχνουν τα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet