Γ. Σταθόπουλος: Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα τη νομιμότητα
Επιχειρήσεις – Αγορά

Γ. Σταθόπουλος: Υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα τη νομιμότητα

Την πρόθεση του Δήμου να προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία ακυρώνεται η απόφαση 16/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του «Da Vinci» προαναγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος σημειώνει ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αντίθετη με τις δικαστικές αποφάσεις για το θέμα, ενώ τονίζει ότι ο Δήμος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου:

Η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής, απόλυτα σύμφωνη με το γράμμα των δικαστικών αποφάσεων, έχει τη σταθερή πεποίθηση ότι οι ενέργειες του επιχειρηματία εντός του χώρου του κτήματος Σιστοβάρη, στην οδό Αγ. Ιωάννου, είναι αντίθετες στη βούληση του κληροδότη Αθ. Σιστοβάρη και εκφεύγουν της τακτικής διαχείρισης. Το γεγονός αυτό προκύπτει από πολλές περικοπές δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες περιγράφονται πλήρως στην απόφαση 16/2017 του Δημ. Συμβουλίου, απόφαση που ανακαλεί την άδεια λειτουργίας και υπερψηφίσθηκε από τρεις παρατάξεις.

Η πρόσφατη (2/4/2017) απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (η οποία εκφράζει άποψη αρμόδιας Υπηρεσίας), που αποδέχθηκε την προσφυγή της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον χώρο και ακυρώνει την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής, είναι αντίθετη με τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής θα ασκήσει το δικαίωμα της προσφυγής στην Επιτροπή του άρθρου 152 προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενέργεια που αποτελεί υποχρέωσή μας με σύμφωνη γνώμη όλων των νομικών μας συμβούλων.

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της πόλης σταθερά, αταλάντευτα και με επιμονή. Είναι, προφανές ότι δεν έχουμε την ίδια γνώμη με μερίδα της αντιπολίτευσης (π.χ. με τον Β. Ζορμπά, ο οποίος υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου, ένσταση η οποία απερρίφθη) για τους χειρισμούς στους οποίους ο Δήμος μας υποχρεούται να προβεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων του.

Γιάννης Σταθόπουλος

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet