44 ευρώ/ τόνο απορριμμάτων η εισφορά των Δήμων – μελών του ΕΔΣΝΑ
Περιφέρεια Αττικής

44 ευρώ/ τόνο απορριμμάτων η εισφορά των Δήμων – μελών του ΕΔΣΝΑ

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εισφορά των Δήμων – μελών του Συνδέσμου.

«Για το έτος 2017 χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινή τιμή τα 44 ευρώ ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων έτους 2016 προς όφελος των εξυπηρετούμενων Δήμων – μελών του ΕΔΣΝΑ, έναντι των 45 ευρώ που είχε χρησιμοποιηθεί ως προσωρινή τιμή έως και το 2016», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη σχετική εισήγηση. Να σημειωθεί ότι «η εκκαθάριση των δικαιωμάτων της χρέωσης ή επιστροφής κάθε Δήμου – μέλους θα γίνει μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017, αφού θα έχουν προσδιοριστεί τα πραγματικά μεταφερόμενα φορτία απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου για το συγκεκριμένο έτος σε συνάρτηση με το ετήσιο κόστος διαχείρισης του έτους αυτού», όπως τονίστηκε, επίσης, στην εισήγηση.

Είχε προηγηθεί απόφαση καθορισμού του κόστους διαχείρισης του 2016 για τον ορισμό τιμολογιακής πολιτικής των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ, στο ύψος των 43,77 ευρώ ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων, έναντι του ποσού των 45,20 ευρώ ανά τόνο του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι η τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ καθορίζεται από την 2527/2009 ΚΥΑ.

Κατόπιν από το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση – παρουσίαση των ποσοτήτων απορριμμάτων ανά Δήμο ετών 2015 – 2016.

Τέλος, έγινε παρουσίαση των βασικών αξόνων του μέχρι σήμερα έργου του ΕΔΣΝΑ, αποτέλεσμα της συνεργασίας εργαζομένων και διοίκησης.

Κατά την παρέμβασή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ και τόνισε ότι «η διοίκηση έχει επιλέξει τις ανοικτές διαδικασίες με την αποστολή επιστολών προς όλους τους δημάρχους της Αττικής». Η ίδια ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή της στις Βρυξέλλες με την αρμόδια επίτροπο, επισήμανε ότι τα ΣΔΙΤ, «δεν καταργήθηκαν λόγω ιδεοληψίας, αλλά γιατί δεν υπηρετούσαν ευρωπαϊκές και εθνικές επιταγές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet