Σπ. Σταθούλης: Ψέματα της παράταξης Μαγιάκη για τη ΔΕΑΔΑ
Πολιτική

Σπ. Σταθούλης: Ψέματα της παράταξης Μαγιάκη για τη ΔΕΑΔΑ

Σε τροχιά «οικονομικής εξυγίανσης» είναι ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αναφορικά με την εκκαθάριση της ΔΕΑΔΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου).

Ο αντιδήμαρχος κάνει λόγο για ψέματα από πλευράς της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνεται:

O Δήμος Αμαρουσίου σε τροχιά οικονομικής εξυγίανσης. Τα ψέματα της παράταξης Μαγιάκη για την εκκαθάριση της ΔΕΑΔΑ

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την εκκαθάριση της ΔΕΑΔΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω: 

1. Η σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου παρέλαβε το 2007, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, έναν υπερ-χρεωμένο Δήμο, με δεκάδες νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το κλείσιμο των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, τη μεταφορά του προσωπικού στον Δήμο, τον οικονομικό εξορθολογιμό της λειτουργίας του Δήμου, το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων, την αποπληρωμή χρεών και οφειλών προς τρίτους, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Η εκκαθάριση της ΔΕΑΔΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα αυτό. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ωφελήσει τον Δήμο και τους δημότες μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

2. Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως φορτώθηκε στον Δήμο χρέος της ΔΕΑΔΑ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι στον Δήμο μεταφέρθηκε μεταξύ άλλων και η υποχρέωση αποπληρωμής ενός δανείου που είχε συναφθεί την περίοδο Τζανίκου, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων, με το οποίο χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων και το «αμαρτωλό» κι αχρείαστο έργο της κατασκευής των κυβόλιθων την περίοδο πριν το 2004.

3. Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι λέει επίσης ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΑΔΑ, όταν γνωρίζουν ότι έλεγχος γίνεται σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών. Η διοίκηση Πατούλη όχι μόνον δεν κουκουλώνει τίποτε, αλλά απαιτεί να μπει στο μαχαίρι στο κόκκαλο.

4. Λέει ψέματα η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για το σύννομο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι στη φάση της εκκαθάρισης δεν απαιτείται να εκφράσουν άποψη οι υπηρεσίες. Αυτή η διαδικασία ακολουθείται μεταγενέστρερα, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και φυσικά εφόσον κριθεί ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που μεταφέρονται δεν πρέπει να πληρωθούν, αυτό θα γίνει.

5. Η διοίκηση Πατούλη ζήτησε δύο φορές έλεγχο, το 2012 και το 2016 από την αρμόδια ΔΟΥ. Από τον έλεγχο δεν προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις και τίποτα άλλο μεμπτό με συνέπεια να επιστραφούν από το Ελληνικό Δημόσιο ποσά 817.296,41 ευρώ και 876.449,86 ευρώ.

6. Επίσης από το 2014 διεξάγεται διαχειριστικός έλεγχος από τη Δημόσια Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις χρήσεις από το 2004 έως τώρα. Αριθμός εντολής 259/0/1131 με τίτλο «Εντολή Ελέγχου». Λένε ψέματα λοιπόν όσοι ισχυρίζονται ότι έγινε η εκκαθάριση της ΔΕΑΔΑ για να «ξεπλυθούν αμαρτίες του παρελθόντος». Ο έλεγχος αυτός θα ολοκληρωθεί στο προσεχές τρίμηνο.

7. Το δάνειο είχε συναφθεί στις 28/6/2005. Έγιναν διαπραγματεύσεις και κατέληξε να γίνει διαγραφή του 40% του δανείου κι από 17.500.000 ευρώ που είχε φτάσει ληξιπρόθεσμα πλέον τόκων, η νέα συμφωνία προβλέπει την καταβολή 10.200.000 ευρώ σε διάστημα 25 ετών με χαμηλότατο επιτόκιο euro pay 3%, με τριετή περίοδο χάριτος αποπληρωμής κεφαλαίου.

8. Τα αναφερόμενα 21.000.000 ευρώ είναι αναληθή, από τα οποία τα ονομαστικά και τα λογιστικά χρέη του Δήμου ανέρχονται στο ποσό των 12.500.000 ευρώ περίπου, εκ των οποίων αναμένεται να ρυθμιστούν και να μειωθούν κατά 1.500.000 ευρώ περίπου λόγω χρονικής παραγραφής.

9. Επίσης υπάρχουν 3.500.000 ευρώ απαιτήσεις της Επιχείρησης από το Ελληνικό Δημόσιο και Τρίτους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θεωρείται ότι θα εισπραχθούν.

10. Κατά συνέπεια οι πραγματικές οφειλές που ανέλαβε ο Δήμος, θα είναι λιγότερες των 10.000.000 ευρώ πληρωτέες στα επόμενα 25 χρόνια και οι οποίες αφορούν κυρίως υποχρεώσεις του δανείου που είχε συνάψει η προηγούμενη δημόσια δημοτική Αρχή του κ. Τζανίκου.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Αμαρουσίου κάθε μέρα που περνά μπαίνει  σε τροχιά οικονομικής εξυγίανσης.

Τα ψέματα της παράταξης Μαγιάκη για την εκκαθάριση της ΔΕΑΔΑ τους εκθέτουν για μια ακόμη φορά στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet