Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία

Πολύ ενδιαφέρουσα αποδείχτηκε η εκδήλωση «Το Δημόσιο Σχολείο, μια αγκαλιά ανοιχτή για τα προσφυγόπουλα» που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής», την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής από το 2014 για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Όλοι οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, Περικλής Παυλίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής», Σωτήρης Γεωργόπουλος, στάθηκαν στην επιτακτική ανάγκη συμβολής του δημόσιου σχολείου στην υποδοχή και στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, όπου οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για τη δική τους εμπειρία από σχολεία που πηγαίνουν παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες αναφέρθηκαν, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «στην απαράδεκτη στάση της Ε.Ε., η οποία αντί να προσφέρει λύση εντείνει τα προβλήματα».

Τέλος, κοινό ήταν το συμπέρασμα όλων ότι «παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, η κατάσταση είναι δυνατό να βελτιωθεί μόνο αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, αλλά και το προσωπικό που απαιτείται για την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet