«Ο Κύκλος με την Κιμωλία» από τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Joseph»
Πολιτισμός

«Ο Κύκλος με την Κιμωλία» από τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Joseph»

Το αριστούργημα του θεατρικού έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» παρουσιάζουν οι μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 18:00 και στις 20:30. Η θεατρική παράσταση αποτελεί συνδιοργάνωση του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης με την Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Την παράσταση προλογίζει η κα Κάρμεν Ρουγγέρη.

Στόχος είναι μέσω της θεατρικής παράστασης να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Στο πλαίσιο αυτό εισιτήριο αγάπης θα αποτελέσει η προσφορά τροφίμων κατά την είσοδο των θεατών στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Το κείμενο και τη μουσική, που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για το έργο, αποδίδουν στη σκηνή μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση του Σχολείου τους σε υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις. Ιδιαίτερα φέτος, που η Σχολή «Saint Joseph» γιορτάζει τα 160 χρόνια προσφοράς στην Εκπαίδευση, ακολουθώντας τα βήματα της ιδρύτριάς της, μοναχής Αγίας Αιμιλίας ντε Βιαλάρ, επέλεξε να ανεβάσει ένα έργο το οποίο προβάλλει την αγάπη που υπερβαίνει τους δεσμούς αίματος. Όπως η Αγία Αιμιλία υπήρξε μάνα των παιδιών σε όλους τους τόπους όπου εξαπλώθηκε το έργο της, έτσι και η πρωταγωνίστρια του Μπρεχτ, η Γρούσα, έχει το μεγαλείο να κάνει δικό της ένα παιδί που δε γέννησε.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με την παράσταση: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των διοργανωτών και ένα μεγάλο “να τα χιλιάσει” στην Ελληνογαλλική Σχολή. Το έργο του Γερμανού δραματουργού κυριαρχείται από το αντιπολεμικό πνεύμα του συγγραφέα, είναι μια αλληγορία, μια παραβολή “για τον πειρασμό της καλοσύνης”, σύμφωνα με τα λόγια του Μπρεχτ. Θα είμαστε εκεί για να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά, αλλά και για να συνεισφέρουμε στη θεάρεστη προσπάθειά τους για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet