Η Ομάδα «Smart Robots» και το έξυπνο λεωφορείο τους στο γραφείο του Τ. Μαυρίδη
Κοινωνία

Η Ομάδα «Smart Robots» και το έξυπνο λεωφορείο τους στο γραφείο του Τ. Μαυρίδη

Στον ευφάνταστο κόσμο της ρομποτικής ταξίδεψε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, η Ομάδα Smart Robots (μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, με τη συμμετοχή ενός μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πεύκης) την Παρασκευή 7 Απριλίου, ο οποίος τους απέδωσε τα εύσημα για το βραβείο που έλαβαν κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία της Ομάδας Δημοτικού Σχολείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά σχεδόν 3500 μαθητές σε 730 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα, ενώ στον τελικό στο ΟΑΚΑ παρουσίασαν ρομποτικές κατασκευές περισσότεροι από 1.100 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από 256 ομάδες.

Επόμενο στοίχημα για την Ομάδα Smart Robots του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποτελεί ο Εθνικός Διαγωνισμός WRO, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο και θα αναδείξει τους εκπροσώπους της χώρας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Κόστα Ρίκα 10 – 12 Νοεμβρίου 2017).

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Μέγας Δωρητής του WRO Hellas είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο γραφείο του δημάρχου «στήθηκε» το έξυπνο λεωφορείο χωρίς οδηγό που μετακινείται στην πόλη και γνωρίζει από μόνο του πότε πρέπει να σταματήσει ή να ξεκινήσει.

Πηγή έμπνευσης για τα παιδιά της Ομάδας (Κωνσταντίνο και Γιώργο Γκεζερλή, Στέλιο Κουνδουράκη, Νίκο Αντωνάκη, Στέλιο Κοντόπουλο και Γιώργο Λουκογεωργάκη) και τον προπονητή Βελισσάριο Γκεζερλή (PhD, MSc Πληροφορικής), όπως εξήγησαν στον δήμαρχο, αποτέλεσε ένα άρθρο που διάβασαν στο Internet για την πόλη Λιόν της Γαλλίας, όπου ξεκίνησε να λειτουργεί ένα έξυπνο λεωφορείο χωρίς οδηγό, που σε πρώτη φάση έκανε ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τ. Μαυρίδης συνεχάρη την Ομάδα Smart Robots για την πρωτότυπη ιδέα, αλλά και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στην κατηγορία της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και δήλωσε:

«Η δράση σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, μια πρωτοβουλία που δείχνει ότι όπου πρυτανεύει το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία, σε συνάρτηση με ευσεβείς κοινωνικούς στόχους και ευγενή άμιλλα, οι πόλεις προχωρούν μπροστά, κατακτούν το αύριο και θέτουν τις βάσεις της υγιούς κοινωνικής ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής.

»Πολλά συγχαρητήρια για τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της Ομάδας Smart Robots και καλή επιτυχία στον Εθνικό διαγωνισμό του Ιουλίου 2017, με το βλέμμα στραμμένο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα. Θα σταθούμε στο πλευρό σας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet