Μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι… smart γενιές μας
Πρόσωπα

Μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι… smart γενιές μας

Την ώρα που εμείς προσπαθούμε να κλείσουμε μια ακόμη επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, έχοντας από καιρό παραδοθεί σε μια κατάσταση εθνικής μοιρολατρίας, ευτυχώς υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που, υπό προϋποθέσεις, υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Μια από αυτές είναι η Ομάδα Smart Robots, την οποία απαρτίζουν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και στην οποία συμμετέχει και ένας μαθητής από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης. Αυτά τα παιδιά δεν αφήνονται να παρασυρθούν από τη γενικευμένη εθνική ηττοπάθεια, αλλά εργάζονται για το δικό τους καλύτερο αύριο. Η πρόσφατη βράβευση της Ομάδας Smart Robots από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν μια μικρή ανταμοιβή γι’ αυτούς τους μαθητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία της Ομάδας Δημοτικού Σχολείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Τη μεγάλη ανταμοιβή θα πρέπει να τη δώσει η ελληνική Πολιτεία, η οποία οφείλει να σκύψει πάνω σε όλα αυτά τα παιδιά, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντάς τους τα κίνητρα, παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια και καλλιεργώντας εκείνες τις συνθήκες, ώστε να αναπτύξουν στο έπακρον τις δυνατότητές τους. Είναι κρίμα να μάθουμε μετά από χρόνια, ότι κάποιοι από αυτούς τους νέους στελεχώνουν υπηρεσίες και εργαστήρια προηγμένης τεχνολογίας σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Η Ομάδα Smart Robots χρειάζεται να τύχει… smart αντιμετώπισης από μια χώρα που παλεύει ν’ ανασυγκροτηθεί, πάνω σε βάσεις που θα της διασφαλίσουν βιώσιμο μέλλον στην παγκόσμια «σκακιέρα».

Λοιπόν, αυτή τη φορά να μην μείνουμε στα μπράβο και τους επαίνους, αλλά ν’ ανοίξουμε δρόμους για να τρέξει αυτή η τόσο προικισμένη νέα γενιά μας, γιατί αυτή θα είναι το «πρόσωπο» της Ελλάδος του αύριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet