Κατά μονοδρόμησης της οδού Αγωνιστών η παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-
Κοινωνία

Κατά μονοδρόμησης της οδού Αγωνιστών η παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-

Αρνητική είναι η τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- αναφορικά με εισήγηση της διοίκησης περί μονοδρόμησης τμήματος της οδού Αγωνιστών στην Πεύκη.

Το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τελικώς αποσύρθηκε, ενώ, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Κωνστάντος, σε περίπτωση που το θέμα επανέλθει σε άλλη συνεδρίαση, η ψήφος της παράταξής του θα είναι κατά της μονοδρόμησης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης σημειώνει:

Αποσύρθηκε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ποριώτου το 2ο θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2017 με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πρόταση μονοδρόμησης τμήματος της οδού Αγωνιστών, από την οδό Βύρωνος έως την οδό Κορίνθου, με κατεύθυνση προς την οδό Κορίνθου, στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης» σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μα α.α. 1/2017. Αιτία της προσωρινής απόσυρσης η απουσία της συγκοινωνιολόγου του Δήμου στο εξωτερικό.

Διερευνώντας το θέμα με αφορμή πολλές αρνητικές αντιδράσεις συμπολιτών μας από την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα από τις οδούς Κορίνθου, Αγωνιστών και Καποδιστρίου, ως προς το περιεχόμενο της εισήγησης, επισκέφθηκα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σκέντο ο οποίος με ενημέρωσε ότι η πρόταση μονοδρόμησης βασίστηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται από τη στάθμευση οχημάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Αγωνιστών στο τμήμα από Κορίνθου ως Βύρωνος. Πρότεινα ως μία πιθανή λύση στον κ. Σκέντο εφόσον αυτό είναι το πρόβλημα, να τοποθετηθούν πλαστικά κολωνάκια ώστε να αποφευχθεί η ταυτόχρονη στάθμευση και στα δύο ρεύματα.

Εξέφρασα την έκπληξή μου για τη σκοπιμότητα της εισήγησης, με δεδομένη τη μειωμένη κυκλοφορία στην οδό Κορίνθου μετά την πρόσφατη διαμόρφωσή της και την επιλογή της οδού Βύρωνος από τους οδηγούς, συνεχίζοντας πλέον ευθεία μέχρι τέρμα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Επιπρόσθετα, ως κάτοικος από μικρό παιδί στην ευρύτερη περιοχή, δεν έχω ποτέ ούτε κινδυνεύσει ούτε ταλαιπωρηθεί στη διέλευσή μου με το αυτοκίνητο αμέτρητες φορές που έχω χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη στροφή από την οδό Κορίνθου στην οδό Αγωνιστών ή από τον κυκλικό κόμβο εισερχόμενος στην οδό Αγωνιστών.

Μελετώντας την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (με την παλαιά σύνθεση) για το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί απορία και όχι μόνο, η αδυναμία του δημάρχου, κ. Μαυρίδη, να αναβάλλει τη συζήτηση του θέματος όπως ο ίδιος εισηγήθηκε (απορρίφθηκε η πρότασή του με 4-2), αλλά και η διαφοροποίησή του στην έγκριση της εισήγησης την οποία καταψήφισε (τελικά υπερψηφίστηκε με 4-2). Με δεδομένο ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαυρίδη, οι κ.κ. Σκαμάκης, Φωτίδης, Γκαραβέλας και Παπανικολάου ψήφισαν υπέρ και οι κ.κ. Μαυρίδης (δήμαρχος) και Τσελέντας ψήφισαν κατά της μονοδρόμησης και μεταφοράς της κυκλοφορίας στην οδό Καποδιστρίου, τίθεται εύλογα το ερώτημα αν η απόφαση αυτή τελικά εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας, αλιεύοντας από τώρα ψήφους για τις εκλογές του 2019; Είναι αξιοπερίεργη και πιθανότατα μοναδική στη διάρκεια της θητείας του κ. Μαυρίδη η εναντίωση συμβούλων της παράταξής του να καταγράφεται σε απόφαση θεσμικού οργάνου του Δήμου, όπως είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τα μικροπολιτικά παιχνίδια στην παράταξη της διοίκησης και με βάση τα προαναφερθέντα επιχειρήματα, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας ως δημοτική παράταξη στη συγκεκριμένη εισήγηση μονοδρόμησης της οδού Αγωνιστών και επιβάρυνσης της οδού Καποδιστρίου. Αυτό θα εκφραστεί και με την αρνητική μας ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον επανέλθει το θέμα προς συζήτηση.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet