Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια… ξεδιπλώθηκαν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια… ξεδιπλώθηκαν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στη φιλόξενη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσιάστηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια».

«Άνθρωπος που αναβλύζει φυσικά από μέσα του η αισιοδοξία και η αγάπη για τη ζωή, με αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα να μπορεί να συνεπαίρνει τον αναγνώστη του, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα με τη συγγραφική του πένα για μία ουσιαστική κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής για να αναδυθεί στη συνέχεια γεμάτη από αυτή τη λεπτή φλούδα της ζωής που επιτρέπει να αντλήσεις τους χυμούς της και να προχωρήσεις μπροστά χαμογελώντας, ρουφούντως τη ζωή ως το μεδούλι ακόμα και όταν αυτή… “δεν σε παίζει”. Γιατί όπως μας είπε ο Χρήστος Τούβε: «Η ζωή εκεί που την παίζεις, σε παίζει. Εκεί που τη ζεις; Δεν σε παίζει άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Στην παρουσίαση μίλησε για τον άνθρωπο – συγγραφέα ο κ. Γιάννης Γαβαλάς, σύμβουλος βιβλιολογίας που επιμελήθηκε την πρώτη αυτοέκδοση βιβλίου του Χρήστου Τούβε και έχει επιτυχημένα συνεργαστεί με μυθικά ονόματα των ελληνικών γραμμάτων, όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Καββαδίας, επισημαίνοτας ότι: «Εάν κάτι συνεπαίρνει με τον Χρήστο Τούβε είναι η ζεστασιά του ως άνθρωπος, γεμάτος ήθος και αγκυροβολημένος στις βαθιές ανθρώπινες σχέσεις όπως αυτές είναι παιδιού με τον παππού και τη γιαγιά του. Σχέσεις ζωής που αποτύπωσε ‘από καρδιάς’ στο πρώτο του βιβλίο ο Χρήστος Τούβε εστιάζοντας σε μια καθημερινότητα γεμάτη από την ομορφιά της ψυχής που αναβλύζει από μέσα της».

Στο ίδιο τέμπο, η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή, ανέδειξε την αξία που έχει οι νέοι άνθρωποι να προσπαθούν και να επιχειρούν, «ανοίγοντας», όπως είπε, «την καρδιά τους για να χωρέσουν μέσα σε αυτή κάθε ανθρώπινη ανάγκη, κυρίως όμως την πρωταρχική κολώνα που στηρίζει κάθε ύπαρξη, την ανάγκη να αγαπά και να αγαπιέται, να διδάσκει και να διδάσκεται στις ανθρώπινες σχέσεις, από τις στενότερες οικογενειακές έως τις φιλικές κ.λπ.».

Την εκδήλωση – παρουσίαση της πρώτης συγγραφικής δουλειάς του Χρήστου Τούβε συντόνισε ο δημοσιογράφος Θάνος Μαρκογαμβράκης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου ακούστηκαν από την ξεχωριστή και με ιδιαίτερο χρώμα φωνή της παιδαγωγού και δημιουργού της ηλεκτρονικής πύλης mothersbird.gr, Μαρίας Χολέβα.

Και κάπως έτσι το βιβλίο του Χρήστου Τούβε αφού ταξίδεψε σε 30 προορισμούς ανά την Ελλάδα, έκανε μία στάση στη Λυκόβρυση – Πεύκη για να συνεχίσει στην πανέμορφη Κρήτη. «Καλοτάξιδο…» σημείωσε ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet