Συγκροτήθηκε Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας της Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Συγκροτήθηκε Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας της Αττικής

Την έρευνα και την καινοτομία στην Αττική προωθεί η Περιφέρεια Αττικής μέσα από τη συγκρότηση, με ανοιχτή διαδικασία, του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, παρευρέθηκαν εκτός από τα έντεκα μέλη του ΠΣΕΚ, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής (ΕΥΔΕΠ) και περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Αττικής. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του σημαντικού επιστημονικού δυναμικού, των ερευνητικών φορέων και του συνολικού οικοσυστήματος καινοτομίας που συγκεντρώνεται στην Περιφέρεια Αττικής συνιστούν σημαντικό στοίχημα για την Περιφέρεια Αττικής». Το γεγονός υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την έρευνα γιατί αποτελούν εκείνα τα οχήματα βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ανάγκη τόσο η τοπική όσο και η εθνική οικονομία. Αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από τη στήριξη νέων μορφών επιχειρηματικότητας».

Η συγκρότηση του ΠΣΕΚ αποτελεί, όπως τονίζει η Περιφέρεια, σημαντικό βήμα για την αποτελεσματικότερη σχεδίαση της πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής στα θέματα της καινοτομίας, της έρευνας και σε επόμενο στάδιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Ο συμβουλευτικός ρόλος του ΠΣΕΚ θα διασφαλίσει την καλύτερη σύνδεση της Περιφερειακής με την εθνική πολιτική για την έρευνα και την καινοτομία και θα συμβάλλει στην εξειδίκευση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Πρόεδρος του Συμβουλίου εκλέχθηκε ο ερευνητής, πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δημήτρης Νιάρχος, αντιπρόεδρος ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς, και γραμματέας ο Χαρίλαος Λαμπρόπουλος με αναπληρώτρια τη Βασιλική Παπαδημητρίου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet