Αποκατάσταση δασικών δρόμων στη Β/Α πλευρά του Πεντελικού από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση δασικών δρόμων στη Β/Α πλευρά του Πεντελικού από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποιεί εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης και διάνοιξης δασικών δρόμων της Βορειανατολικής πλευράς του Πεντελικού.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι μερικοί από αυτούς τους δρόμους είχαν καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και ήταν απροσπέλαστοι επί πολλά χρόνια. Η αποκατάστασή τους διευκολύνει την πρόσβαση από τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, η οποία γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης και υπό την επίβλεψη δασικών υπαλλήλων και του προέδρου του ΣΠΑΠ, συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλους δασικούς δρόμους στο βουνό, η οποία και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που εγκαίρως και φέτος διανοίγουμε αυτούς τους πολύ σημαντικούς από πλευράς πρόσβασης δασικούς δρόμους στη βορειοανατολική πλευρά του Πεντελικού. Η διάνοιξη αυτή αποτελεί συνεχή, επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας, δεδομένου ότι η πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο. Η αποκατάσταση που διενεργούμε θα καταστήσει ελεύθερη και δυνατή τη διέλευση, ώστε να διευκολυνθεί η δράση καθαρισμού που προγραμματίζουμε για τις 23 Απριλίου στην Πύριζα Πεντελικού.

»Σκοπός της δράσης αυτής είναι η αποκατάσταση του δρόμου και ο καθαρισμός από ξερόχορτα και ξερά κλαδιά, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη, αλλά και καταστολή σε περίπτωση ανάγκης. Επιπροσθέτως η δράση στοχεύει στην αισθητική αποκατάσταση του πανέμορφου χώρου αναψυχής της Πύριζας, που είχε διαμορφωθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης τη δεκαετία του ΄80. Στοχεύουμε στο να κάνουμε και πάλι αυτό τον παραδοσιακά καλαίσθητο χώρο, προσβάσιμο, λειτουργικό και χρήσιμο για όλους τους επισκέπτες του Πεντελικού.

»Στόχος του ΣΠΑΠ είναι πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να έχει αποκατασταθεί σημαντικό τμήμα των δασικών δρόμων του Πεντελικού, ενώ παράλληλα έχουμε προγραμματίσει και άλλες δράσεις που θα συμβάλλουν τόσο στην πρόσβαση στο βουνό, όσο και την ανάδειξή του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet