Κατάνυξη στην Κηφισιά στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης
Κοινωνία

Κατάνυξη στην Κηφισιά στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκαν και φέτος πλήθος πιστών στον Δήμο Κηφισιάς στη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών: Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς- στο κέντρο της Κηφισιάς, την Πλατεία Πλατάνου.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, με την οικογένεια του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού  Αγίου Δημητρίου συναντήθηκε, για δεύτερη χρονιά, στην πλατεία Πλατάνου  με τους Επιταφίους  των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου και Μεταμορφώσεως Σωτήρος. Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ύμνοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Το Μεγάλο Σάββατο στην υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Δήμο Κηφισιάς παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Αυλήτης και Νικήτας Κόκκαλης και ο κοινοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σύριος.

Ακολούθως το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στις Εκκλησίες και τα Νοσοκομεία του Δήμου Κηφισιάς, για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και να φτάσει από χέρι σε χέρι σε κάθε πιστό.

Το πρωί του Μ. Σαββάτου τελέστηκε η πρωινή Θεία Λειτουργία (Πρώτη Ανάσταση) στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Κηφισιά, στην οποία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, οικογενειακώς, αλλά και πλήθος πιστών.

Το ιδιαίτερο της Λειτουργίας ήταν το ότι τελέστηκε στον σολέα του Ναού, επί του κουβουκλίου του Επιταφίου.

Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε ο λαμπρός Εσπερινός της Αγάπης, στον Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Προφήτη Ηλία Κηφισιάς, που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Μητροπόλεως , προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Χαρακτηριστικό σημείο της Ακολουθίας ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου και σε άλλες γλώσσες (πέραν της ελληνικής), αραβικής, αγγλικής, γαλλικής και σλαβικἠς.

Τη διοίκηση του Δήμου εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Παντελής Παπανικολόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Αυλήτης και ο κοινοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σύριος.

Στο τέλος, ο μητροπολίτης, μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές που αντάλλαξε με τον καθένα ξεχωριστά, μοίρασε και το καθιερωμένο κόκκινο αβγό στους πιστούς.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet