«Παγώνει» το σχέδιο για δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα
Οικονομία-Αγορά

«Παγώνει» το σχέδιο για δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

Χαμήλωσε τις προσδοκίες για δάνειο στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση και ότι ένα τέτοιο θέμα θα προκαλούσε ζωηρή συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Telegraph, η Ελλάδα πληρώνει από το 2012 την Παγκόσμια Τράπεζα για παροχή συμβουλών σε θέματα όπως η ανεργία στους νέους, τα δημόσια οικονομικά και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Από το Λονδίνο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαρακτήρισε πρόωρη την εμπλοκή σε μια δανειοδότηση προς την Ελλάδα, ενώ οι συζητήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν ξεκαθαρίσει η χρηματοδότηση της Αθήνας από τους Ευρωπαίους πιστωτές για τις δόσεις του καλοκαιριού.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ένα δάνειο στην Ελλάδα θα ήταν «ένα διαφορετικό βήμα για εμάς» και συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη στήριξη των μελών του Δ.Σ. όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ αλλά και η Ζιμπάμπουε.

Ανέφερε ωστόσο ότι η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αθήνα σε μια σειρά από προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα δάνειο προς τη χώρα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet