Την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία Γυναικών διεκδικεί η Αγία Παρασκευή
Αθλητισμός

Την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία Γυναικών διεκδικεί η Αγία Παρασκευή

Η Santa, μετά από επτά αγωνιστικά χρόνια, διεκδικεί με αξιώσεις σε αγώνα μπαράζ στις αρχές Μαΐου (πιθανή ημερομηνία 7/5) την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία με αντίπαλο μια εκ των ομάδων Φείδωνα Άργους και Μεσολόγγι.

Η Αγία Παρασκευή τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρωταθλητή ΟΦΗ και αναμένει τη δεύτερη ομάδα του τρίτου ομίλου που θα γίνει γνωστή στις 30 Απριλίου. Την τελευταία λοιπόν αγωνιστική ημέρα το πρώτο στη βαθμολογία Μεσολόγγι θα ταξιδέψει στην Αθήνα για ν’ αντιμετωπίσει τον Πήγασο Θριάσιου, στη Μαγουλά, και με νίκη βγαίνει πρωταθλήτρια ανεβαίνοντας στην Α’ Εθνική, αφήνοντας δεύτερο το Φείδωνα που θα αντιμετωπίσει την Αγία Παρασκευή.

Εάν τώρα το Μεσολόγγι φέρει ισοπαλία με τον Πήγασο, θα φθάσει τους 26 βαθμούς και ο Φείδων που αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό στο Άργος με νίκη συγκεντρώνει 27 βαθμούς και παίρνοντας αυτός την πρώτη θέση, θα στείλει στο μπαράζ το Μεσολόγγι.

Σε περίπτωση ισοπαλίας και των δύο ή στην περίπτωση που ηττηθούν και οι δύο μονομάχοι, το Μεσολόγγι είναι αυτό που ευνοείται και φυσικά έχει και τον πρώτο λόγο αφού από το δικό του αποτέλεσμα θα κριθεί μάλλον η πρώτη θέση. Στα υπέρ του Μεσολογγίου και η επιστροφή της Μαρίας Καπνίση (διεθνής), που δίνει μια άλλη δυναμική στην ομάδα της Λιμνοθάλασσας.

Η Αγία Παρασκευή από την πλευρά της φαίνεται καθ’ όλα έτοιμη για να αντιμετωπίσει μια εκ των δύο ομάδων σε έναν αγώνα σημαντικό για την ιστορία της, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δείχνει πιο έτοιμη από κάθε άλλη χρονιά για να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την άνοδο, καθώς οι αθλήτριες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, υπάρχουν πολλές επιλογές για τον προπονητή και «βάθος» στο ρόστερ, δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, ενώ υπάρχει μεγάλη διάθεση και αισιοδοξία ότι ο στόχος αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, «τις δύο προηγούμενες χρονιές Ολυμπιάδα Υμηττού και Σεπολιακός στέρησαν από τη Santa την άνοδο, δύο χρονιές που κάποια ατυχή αποτελέσματα την έφεραν πίσω από τον πρωταθλητή, γεμίζοντας όμως με θέληση για περισσότερη προσπάθεια και πείσμα αθλήτριες, τεχνικό team, διοίκηση και γονείς!».

Στο Κύπελλο, που ακολουθεί το μπαράζ όπως όλα δείχνουν, η Αγία Παρασκευή έχει ήδη περάσει στην τρίτη φάση (μετά τη νίκη της επί των Χανίων και του Ίκαρου Πετρωτού) και θα αντιμετωπίσει γηπεδούχος την ομάδα ΑΒΑΝΤΕΣ Χαλκίδας, η οποία και αγωνίζεται φέτος στην Α’ Εθνική. Η Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα και την εικόνα των δύο ομάδων, φαντάζει το φαβορί για τη συνέχιση στον θεσμό.

Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα αντιμετωπίσει πάλι γηπεδούχος τον νικητή του αγώνα Τρίκαλα 2011 – Αμαζόνες Δράμας, δύο πολύ καλές ομάδες, αφού η μεν πρώτη επανέρχεται ως πρωταθλήτρια στην Α’ Εθνική, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στον Α’ όμιλο, η δε δεύτερη είναι τα τελευταία χρόνια μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος της Α’ Εθνική, ενώ πέρσι κατάφερε και βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet