Ακόμα μια αρκούδα σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό
Περιβάλλον

Ακόμα μια αρκούδα σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Ο προστατευτικός φράχτης δεν στάθηκε αρκετός για να αποτρέψει ακόμα έναν θάνατο αρκούδας στην Εγνατία Οδό.

Το άτυχο θηλυκό ζώο έχασε τη ζωή του από σύγκρουση στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Καστοριάς, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον κόμβο Βογατσικού.

Σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, πριν από την σύγκρουση είχαν καταφέρει να αποφύγουν την αρκούδα δύο προπορευόμενα οχήματα.

Ο θάνατός της επήλθε ακαριαία.

Την λύπη τους για το γεγονός εκφράζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», επισημαίνοντας ότι, παρά την τοποθέτηση ειδικού φράχτη, 22 αρκούδες έπεσαν θύματα τροχαίων στο συγκεκριμένο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας.

Οι οργανώσεις ζητούν τώρα από την εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε. και την Τροχαία Κοζάνης τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της καφέ αρκούδας.

«Η Καλλιστώ και ο Αρκτούρος έχουν επισημάνει στην “Εγνατία Οδός Α.Ε.” ότι όσο μένουν ανοχύρωτοι οι 3 κόμβοι κατά μήκος της οδού θα εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος νέου τροχαίου ατυχήματος» τονίζουν οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σε όλο το μήκος του άξονα έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 15 ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς από την Περιφέρεια Καστοριάς, την «Καλλιστώ» και από την Εγνατία Οδός Α.Ε., ενώ έχει επανειλημμένα διανεμηθεί έντυπο υλικό στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης.

«Ένα από τα πολλά και διαφορετικά παραδείγματα των απαραίτητων πρόσθετων μέτρων είναι αυτό της διαρκούς παρακολούθησης των κόμβων (π.χ. με κάμερες, με ανιχνευτές κίνησης ή άλλο τρόπο) και την άμεση και έγκαιρη ειδοποίηση των διερχόμενων οχημάτων με κατάλληλα μέσα (π.χ. με φωτεινούς πίνακες ενημέρωσης των οδηγών)» επισημαίνεται από τις οργανώσεις.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet