Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Περιφέρεια Αττικής: Αδιαπραγμάτευτο το Π/Δ για τη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου

0
208 Προβολές

Την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Αττικής για την πλήρη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας και ανάδειξης της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου διατυπώνει ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Μάλιστα, όπως με έμφαση υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, η ρεματιά είναι «προστατευόμενο τοπίο και ουδεμία παρέκκλιση από τις χρήσεις γης και τους λοιπούς περιορισμούς που έχουν τεθεί είναι αποδεκτή».

Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί  ότι η περιφερειακή Αρχή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης της ρεματιάς, ενώ άμεσα θα διερευνήσει τη βιωσιμότητα της σύστασης Φορέα Διαχείρισης της Ρεματιάς, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους και τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:

«Προς Πρόεδρο Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Κυρία πρόεδρε,

Σε συνέχεια των συναντήσεών μας και σε απάντηση επί των ζητημάτων που θέσατε, επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα: 

Αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Αττικής είναι η πλήρης εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π/Δ) για την προστασία και ανάδειξη της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Η ρεματιά είναι προστατευόμενο τοπίο και ουδεμία παρέκκλιση από τις χρήσεις γης και τους λοιπούς περιορισμούς που έχουν τεθεί είναι αποδεκτή. Συνεπώς η αγωνία είναι κοινή, υπάρχει σύμπνοια απόψεων, αλλά και βούληση για συντονισμένες προσπάθειες.

Στην κατεύθυνση αυτή, η περιφερειακή Αρχή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης της ρεματιάς, εντάσσοντας τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, μολονότι πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έχει εκφράσει τη βούληση να προχωρήσει σε συνολικές κεντρικές παρεμβάσεις διευθέτησης εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τα ρέματα της Αττικής.

Επιπλέον, πρόκειται άμεσα να διερευνήσουμε τη βιωσιμότητα της σύστασης Φορέα Διαχείρισης της Ρεματιάς, όπως ορίζει το Π/Δ, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς.

Τέλος, ως προς τους υγειονομικούς ελέγχους στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων να είστε βέβαιοι ότι αυτοί είναι αυστηροί και εντατικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις αντίστοιχες Μονάδες που λειτουργούν στη χωρική μας αρμοδιότητα.

Σας ευχαριστώ και προσβλέπω πάντα στη συνεργασία σας».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up