Μήνυμα δημάρχου Ν. Ιωνίας για τη «μαύρη» επέτειο της χούντας
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Ν. Ιωνίας για τη «μαύρη» επέτειο της χούντας

Μήνυμα με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της χούντας των συνταγματαρχών απευθύνει ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Χρέος όλων μας είναι η συνέχιση του αγώνα για πραγματική λαϊκή κυριαρχία και αποτροπή κάθε προσπάθειας αναβίωσης των φαντασμάτων του φασισμού και της ξενοκρατίας».

Ακολουθεί το μήνυμα:

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επιβολή της αμερικανοκίνητης φασιστικής δικτατορίας στην πατρίδα μας, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967.

Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, η διάλυση της Βουλής, η αναστολή του Συντάγματος, η κατάργηση των δημοτικών Αρχών -μεταξύ των οποίων του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας- η απαγόρευση δράσης και λειτουργίας των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων, είχε σαν στόχο την καταστολή του ογκούμενου δημοκρατικού λαϊκού κινήματος και τη συνέχιση του μετεμφυλιακού κλίματος τρομοκρατίας και χειραγώγησης κάθε αιτήματος για δημοκρατία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόοδο προς όφελος του λαού.
Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις και οι εξορίες, αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο για χιλιάδες δημοκράτες αγωνιστές που από την πρώτη στιγμή οργάνωσαν την αντίσταση και πάλευαν για την ανατροπή της χούντας.

Μεγάλο κεφάλαιο στον αντιδικτατορικό αγώνα η δράση της νεολαίας και ιδιαίτερα των φοιτητών, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το σκοτάδι της δικτατορίας διήρκεσε 7 χρόνια, αφού πρώτα ολοκλήρωσε το προδοτικό ξενοκίνητο σχέδιο της με το πραξικόπημα στην Κύπρο, το οποίο υπήρξε άλλοθι για την τούρκικη εισβολή και τον διαμελισμό του νησιού.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η ιδεολογία του φασισμού που εκφράζεται με την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλλουν -ιδιαίτερα στη χώρα μας- οικονομική δικτατορία μέσω του δημόσιου χρέους και των μνημονίων.

Χρέος όλων μας είναι η συνέχιση του αγώνα για πραγματική λαϊκή κυριαρχία και αποτροπή κάθε προσπάθειας αναβίωσης των φαντασμάτων του φασισμού και της ξενοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet