Στήριξη στον Μακρόν και από τον Φρανσουά Ολάντ
Κόσμος

Στήριξη στον Μακρόν και από τον Φρανσουά Ολάντ

Τη στήριξή του στον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πέρασε μαζί με την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι η ακροδεξιά απειλεί να προκαλέσει ρήξη στην Ευρώπη.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τη Δευτέρα, ο Φρανσουά Ολάντ είπε, επίσης, ότι η άνοδος της ακροδεξιάς απειλεί να διχάσει τη Γαλλία. «Αντιμέτωπος με έναν τέτοιο κίνδυνο θα ψηφίσω των Εμμανουέλ Μακρόν», σημείωσε.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι τα στοιχεία που αποτελούν τη Γαλλία, η ενότητά της, η θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο» είπε.

Τόνισε ότι θα στηρίξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών του, σημειώνοντας ότι είναι ο κατάλληλος για να ενώσει τους γάλλους πολίτες.

Ήδη τα μεγάλα κόμματα της Γαλλίας έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Μακρόν. Ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικάνων και ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να δώσουν την ψήφο τους στον Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

Ωστόσο, ο αριστερός Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος απέσπασε ποσοστό 19,6% δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις προθέσεις του για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει, αρνούμενος μάλιστα να προσφέρει τη στήριξή του στον Μακρόν.

Λεπέν: Το διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο γύρω από τον Μακρόν

Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν καταφέρθηκε τη Δευτέρα εναντίον ενός «εντελώς διεφθαρμένου ρεπουμπλικανικού μετώπου» που «προσπαθεί να συνασπιστεί» γύρω από τον αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τον νεαρό ευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρείται φαβορί.

«Το παλιό, εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο, το οποίο κανείς πλέον δεν θέλει, από το οποίο οι Γάλλοι αποδεσμεύθηκαν με σπάνια βία, προσπαθεί να συνασπιστεί γύρω από τον κ. Μακρόν. Μου έρχεται σχεδόν να πω: τόσο το καλύτερο!» είπε η Λεπέν, σε επίσκεψή της σε μια αγορά στο Ρουβρουά, στη βόρεια Γαλλία.

Η Λεπέν είπε πως δεν έχει «αυταπάτες» όσον αφορά την επίδοσή της στον πρώτο γύρο που διεξήχθη την Κυριακή (21,43% των ψήφων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα) πίσω από τον Μακρόν (23,75%).

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet