2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τοξοβολίας Νέων για τον ΓΑΣ Χολαργού
Αθλητισμός

2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τοξοβολίας Νέων για τον ΓΑΣ Χολαργού

Τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τοξοβολίας Νέων που διεξήχθη από τις 18 έως τις 22 Απριλίου 2017 κατέκτησε η Ομάδα Τοξοβολίας του ΓΑΣ Χολαργού.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές του ΓΑΣ Χολαργού, Δημήτρης Λαμπράκης, Μιχάλης-Φαίδων Νούσης, και Γιάννης Ζαντιώτης-Χατζούδας, που αποτέλεσαν την Εθνική Ομάδα του Σύνθετου Τόξου Νέων Ανδρών στο Marathon European Youth Cup 2017, που συμμετείχαν 29 χώρες με 229 αθλητές, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στην κατηγορία του Σύνθετου Νέων Ανδρών γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τη Σουηδία, ενώ νωρίτερα είχαν επικρατήσει της Ιταλίας μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα.

Η ελληνική ομάδα είχε πλασαριστεί στην 4η θέση μετά την ολοκλήρωση του αγώνα κατάταξης με 1941/2160 με την Ιταλία να έχει την καλύτερη επίδοση (2045/2160) και τις Σουηδία και Τουρκία να ακολουθούν.

Μοιραία η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε στον ημιτελικό απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, την Ιταλία. Ωστόσο μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση οι Έλληνες τοξοβόλοι κατάφεραν να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη με 214-213 (έχοντας 14 συνολικά 10, 4 κεντρικά, την ίδια ώρα που οι Ιταλοί είχαν μόλις 5).
Στον τελικό η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τη Σουηδία που επικράτησε νωρίτερα της Τουρκίας με 216-211. Οι Σουηδοί αποδείχθηκαν πιο σταθεροί κερδίζοντας τα τρία από τα τέσσερα σετ, διαμορφώνοντας το τελικό 221-210, με τους Έλληνες τοξοβόλους ωστόσο να πανηγυρίζουν μια μεγάλη επιτυχία. Στον μικρό τελικό οι Ιταλοί επικράτησαν εύκολα της Τουρκίας επικρατώντας με 226-217 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στο πλευρό των αθλητών μας ήταν ο προπονητής του ΓΑΣ Χολαργού και ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Παμβουξόγλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet