Τα 6 αιτήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προς την ΚΤΥΠ Α.Ε.
Κοινωνία

Τα 6 αιτήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προς την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. συναντήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, «στο πλαίσιο σειράς έργων και δράσεων που προωθούνται από τη δημοτική Αρχή με επίκεντρο τον άνθρωπο και συγκεκριμένα τα παιδιά, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία και την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος, αφού συνεχάρη τον κ. Βασίλη Καραγιάννη για την ανάλυψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και επιτυχία στο σημαντικό έργο της εταιρείας της οποίας ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία, συζήτησε μαζί του για τις προτεραιότητες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε μία σειρά από έργα αρμοδιότητας της Ανώνυμης Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα τα ακόλουθα έργα:

1. Κατασκευή 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης

Ανέγερση νηπιαγωγείου σε οικόπεδο στην οδό Σωκράτους 2, με στόχο την αποσυμφόρηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα 1ο και στο 5ο Νηπιαγωγεία Πεύκης από τον μεγάλο αριθμό νηπίων στην περιοχή της Κάτω Πεύκης. Σύμφωνα με την αναφορά του δημάρχου στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., έχουν ήδη: α) πραγματοποιηθεί η ίδρυση του Νηπιαγωγείου, β) η Επιτροπή Καταλληλότητας έχει γνωμοδοτήσει θετικά, γ) έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση χρήσης από τον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονα (ιδιοκτήτης του οικοπέδου κατά 50%) και δ) έχει σταλεί το σύνολο του σχετικού φακέλου στον ΟΣΚ, ενώ ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει την αποστολή πρόσθετων στοιχείων σε ό,τι του ζητήθηκε για την προώθηση της υπόθεσης και στόχο την έκδοση των σχετικών αδειών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρίδης στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ «έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Δήμο η έγκριση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προς τις Κτιριακές Υποδομές για την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής, ωστόσο ο Δήμος δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα εάν έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη». Στο σημείο αυτό ο κ. Μαυρίδης ζήτησε από τον κ. Καραγιάννη όπως επιληφθεί ενός ζητήματος ιδιαίτερα σημαντικού για τα παιδιά του Δήμου και τις οικογένειές τους.

2. Εργασίες κάλυψης ημιυπαίθριου ισόγειου χώρου στο κτήριο του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων για την αντιμετώπιση προβλημάτων χώρου που αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο

Στο ζήτημα αυτό ο δήμαρχος ζήτησε την έκδοση από τις υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. της σχετικής οικοδομικής άδειας καθώς: α) ο φάκελος της άδειας έχει χαθεί από την Πολεοδομία και β) το κτήριο είναι ιδιοκτησίας της ΚΤΥΠ. Σχετικά ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι έχει ήδη εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής.

3. Εργασίες αναδιαρρύθμισης 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης για την αντιμετώπιση προβλημάτων χώρου που αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, επί σειρά ετών, επεσήμανε για το ζήτημα αυτό ο κ. Τ. Μαυρίδης, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ζητείται η κάλυψη στεγασμένου ισόγειου χώρου για την αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων έλλειψης χώρων στο Νηπιαγωγείο.

4. Μονώσεις δωμάτων σχολικών κτηρίων

Ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης προωθεί την αντικατάσταση της φθαρμένης μόνωσης στα δώματα των παρακάτω σχολικών κτηρίων:

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης (επιφάνεια 470,00τ.μ.)
  • Γυμνάσιο Λυκόβρυσης (επιφάνεια 1.040,00τ.μ.)
  • Λύκειο Λυκόβρυσης (επιφάνεια 915,00τ.μ.)
  • 2ο Γυμνάσιο Πεύκης (επιφάνεια 870,00τ.μ.)
  • 1ο Λύκειο Πεύκης (επιφάνεια 1.000,00τ.μ.)
  • 2ο Λύκειο Πεύκης (επιφάνεια 1.050,00τ.μ.)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

5. Ανελκυστήρες σε σχολικά κτήρια που δεν διαθέτουν.

Από το σύνολο των 13 σχολικών μονάδων (7 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια και 3 Λύκεια) που λειτουργούν στον Δήμο, πέντε (5) σχολικές μονάδες δεν διαθέτουν κανένα μέσο πρόσβασης των μαθητών στις αίθουσες των ορόφων. Για το ζήτημα αυτό ο δήμαρχος εξήγησε αναλυτικά στον κ. Καραγιάννη τη σημασία κατασκευής των ανελκυστήρων, έργο σημαντικό κυρίως για τα παιδιά του Δημοτικού που δυσκολεύονται με το βάρος της σχολικής τους τσάντας.

Η πρόταση αφορά:

  • Στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (Πλάτωνος και Βουλγαροκτόνου), στο οποίο στεγάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, προκατασκευής ΟΣΚ.
  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης (Αγίας Βαρβάρας 28), προκατασκευής ΟΣΚ τύπου 12MR720.
  • Στην παλαιά πτέρυγα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης (διώροφο, πέτρινο κτήριο).
  • Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (Κορίνθου και Καλύμνου).
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης (Κοραή και Καζαντζάκη), προκατασκευής ΟΣΚ τύπου 12Κ900.
  • Στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, συμβατικής κατασκευής ΟΣΚ.

6. Επίλυση ιδιοκτησιακού καθεστώτος σχολικών κτηρίων

Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολικών κτηρίων με στόχο να προωθήσει επισκευαστικές εργασίες, αλλά και εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων.

Μετά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., ο κ. Μαυρίδης τόνισε: «Καταθέσαμε στον νέο διεθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΚΤΥΠ Α.Ε. τις άμεσες προτεραιότητες και τις ανάγκες για τα σχολεία του Δήμου μας και θα βρισκόμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την εταιρεία, με στόχο να προχωρήσει η δρομολόγησή τους. Βασικός πυλώνας της πολιτικής μας είναι η περαιτέρω βελτίωση των σχολικών υποδομών στον Δήμο, στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε συνεχώς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet