Η Εφηβεία… από το Α έως το Ω αναλύεται στο Μαρούσι
Κοινωνία

Η Εφηβεία… από το Α έως το Ω αναλύεται στο Μαρούσι

Στο Μαρούσι θα συνεχίσει τη δράση της η «Ακαδημία Γονέων» τη φετινή χρονιά. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Συγκεκριμένα, και όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, οι δίωρες μηνιαίες συναντήσεις της «Ακαδημίας Γονέων» θα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, στο δημαρχείο της πόλης (Βασ. Σοφίας & Δημ. Μόσχα).

Με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι: «Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον των παιδιών και συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική τους υγεία. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται δίπλα τόσο στον έφηβο όσο και στην οικογένειά του, βοηθώντας τον στην προσπάθειά του να γνωρίσει και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την τόσο συναρπαστική, αλλά και δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Η στήριξη της ηλικιακής ομάδας των εφήβων αποτελεί κεφάλαιο για το μέλλον κάθε κοινωνίας».

Η Εφηβεία… από το Α έως το Ω αναλύεται, λοιπόν, φέτος στον Δήμο Αμαρουσίου.

Περιγραφή της δράσης της Ακαδημίας Γονέων

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς Επιστημονικό Οργανισμό «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Εnable Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας», Διεθνούς Ρόταρυ. Η εμπειρία των φορέων μέσα από το κλινικό έργο, αλλά και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις τους, αποδεικνύει ότι οι γονείς είναι η πιο ουσιαστική, αλλά και ευάλωτη ομάδα που «διψά» για ενημέρωση και της δίνονται αποσπασματικές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις για γονείς, χωρίς χρέωση, σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος από τον χώρο της Υγείας.

Οργανωτική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμου Αμαρουσίου – πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής σχετικά με το θέμα αυτό, Χριστίνα Γαλανοπούλου, ενώ επιστημονική υπεύθυνη του εγχειρήματος είναι η ψυχολόγος Μάγια Αλιβιζάτου.

1η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στον Δήμο Αμαρουσίου

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα, ημέρα Τετάρτη από 17:15 έως 19:15.

Η πρώτη συνάντηση της κεντρικής δράσης στον Δήμο Αμαρουσίου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και αφορά στο θέμα «Προσέγγιση του Εφήβου – Υπηρεσίες που τους αφορούν».

Ομιλήτρια: Άρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Σχολιασμός – Συντονισμός: Μάγια Αλιβιζάτου, ψυχολόγος.

Οι συναντήσεις θα καλύψουν θέματα απ΄ όλο το φάσμα της εφηβικής υγείας και συμπεριφοράς όπως:

  • Πρόληψη των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου (αλκοόλ, ουσίες κ.λπ.).
  • Κάπνισμα.
  • Ψυχική υγεία (άγχος, καταθλιπτικό συναίσθημα, χαμηλή αυτοεκτίμηση).
  • Διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία).
  • Προσφυγικό, πολυπολιτισμικές κοινωνίες και ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Τεχνολογία.
  • Τα οφέλη της Άθλησης στην Εφηβεία – Μαθησιακές δυσκολίες.

Η μορφή διεξαγωγής του προγράμματος σε κάθε συνάντηση θα είναι βιωματική και συνδυασμένη με μία θεωρητική διάλεξη. Επίσης, προσφέρεται ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 80011 80015 (χωρίς χρέωση) ή να αποστείλουν μήνυμα στα e-mail: [email protected], [email protected], [email protected][email protected].

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι: Europalso, εκδόσεις Πεδίο, ΚΕΔΑ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, Γραφείου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Αμαρουσίου, ΕΔΔΥΠΠΥ, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Καθημερινή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet