Σε ημερίδα για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας ο δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Σε ημερίδα για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας ο δήμαρχος Πεντέλης

Σε ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας Χθες, Σήμερα, Αύριο. Συνιστώσες & Προεκτάσεις» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο President, από την Ukrainian – Hellenic Thought (κοινότητα της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλοουκρανών «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη») και τελούσε υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Επιστημών των Ανώτατων Σπουδών της Ουκρανίας, μετείχε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του ανέπτυξε τις ομοιότητες των δύο χωρών και τους λόγους εκείνους για τους οποίους και οι δύο έχουν υποστεί και υφίστανται, όπως σημείωσε, ακόμα μαρτύρια. «H κατάσταση αυτή επιβάλει ώριμη αντιμετώπιση από τους λαούς και λειτουργία με αίσθημα ευθύνης από τις εξουσίες που τους αντιπροσωπεύουν» τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «σε επίπεδο Α/βάθμιας Αυτοδιοίκησης υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τη φιλία μεταξύ των λαών και την ανάπτυξη σχέσεων με σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικής και φιλοσοφικής κουλτούρας, και που στηρίζουν τους Έλληνες της διασποράς προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά και να μην εκφυλίζονται τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας, διατηρώντας ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας που ήδη υπάρχει με τη χώρα της Ουκρανίας».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Λευτέρης Β. Τζόκας, απένειμε στον δήμαρχο συμβολικά, ως επισφράγιση της Ελληνο-ουκρανικής φιλίας, βιβλίο της λογοτέχνιδας – ποιήτριας, Βαλεντίνας Ε. Μπατσάλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet