Αποδοκιμάστηκαν Δούρου και Σπίρτζης για τα πλευρικά διόδια
Περιφέρεια Αττικής

Αποδοκιμάστηκαν Δούρου και Σπίρτζης για τα πλευρικά διόδια

«Ξέσπασαν» οι πολίτες που βρέθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατά την οποία συζητήθηκε η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, «τα άκουσε» για τα καλά από τους πολίτες. Οι συγκεντρωμένοι την κατηγόρησαν ότι ξεπούλησε τους αγώνες τους και ότι ταυτίζεται με την κυβέρνηση, αφού ενώ προεκλογικά συμπαραστεκόταν και έδινε το «παρών» σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μιλώντας για «ελεύθερους πολιορκημένους», πλέον τηρεί συστηματικά σιγή ιχθύος.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, που έγινε, επίσης, αποδέκτης σκληρής κριτικής από τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με την οποία ανέδειξε, όπως σημείωσε, «την ολοκληρωτική αλλαγή στάσης της διοίκησης της Περιφέρειας, που πλέον καλείται να απολογηθεί για την ανακολουθία της, αφού με ψήφισμά της στο τέλος του 2014 ζητούσε ακόμη και τη ριζική αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων».

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι: «Η θέση μας στο ζήτημα των διοδίων ήταν και είναι συνεπής. Τόσο το 2012 όσο και το 2014 με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου υποστηρίξαμε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των πολιτών εντός της Περιφέρειας Αττικής. Τα ίδια λέμε και σήμερα. Η διοίκηση της Περιφέρειας αντίθετα, από εκεί που σήκωνε επαναστατικά λάβαρα, σήμερα δεν τολμά να αρθρώσει κουβέντα». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Το κακό της υπόθεσης είναι ότι οι πολίτες πίστεψαν στα ψέματα. Το καλό είναι ότι το εμπόριο ελπίδας έχει ημερομηνία λήξης. Όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet