Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με τον Σύλλογο Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με τον Σύλλογο Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς, καθώς αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό σημείο μεγάλης οικολογικής και ιστορικής σημασίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν, τόνισε ότι το εν λόγω ρέμα χαρακτηρίστηκε προστατευόμενος φυσικός σχηματισμός και τοπίο με το ΠΔ ΦΕΚ/695/Δ/1995, όπου στο άρθρο 1 αναφέρει επί λέξει: «χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενη περιοχή και τοπίο το ρέμα Πεντέλης –Χαλανδρίου, η κοίτη και τα πρανή αυτού και οι παραρεμάτιες εκτάσεις, που βρίσκονται σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές των Δήμων Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεντέλης».

Ως εκ τούτου, σημείωσε ο κ. Πατούλης, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Δήμος Αμαρουσίου θα ζητήσει αρμοδίως την εκπόνηση ενιαίας μελέτης βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή του Πολυδρόσου για τη διασφάλιση ήπιας και περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων, με στόχο τη μη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της ρεματιάς, και για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων που θα περιλαμβάνει η μελέτη.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης τους ενημέρωσε ότι ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ζητήσει την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου και την τελική έγκριση της υπ΄ αρ. 250/19.7.2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών ΠΕ Πολυδρόσου – Νέου Αμαρουσίου», καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο καθυστέρησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet