Ολοκληρώνεται η Έκθεση «Τείχη της Πραγματικότητας» στην Πινακοθήκη Λέφα
Πολιτισμός

Ολοκληρώνεται η Έκθεση «Τείχη της Πραγματικότητας» στην Πινακοθήκη Λέφα

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 η έκθεση της φωτογράφου Δήμητρας Λαζαρίδου με τίτλο «Τείχη της Πραγματικότητας» που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο νέων συνεργασιών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα με σύγχρονους Έλληνες και ξένους φωτογράφους.

Λίγα λόγια για την έκθεση και τη δημιουργό

Η Πόλις, αέναος ζωντανός οργανισμός, αντανακλά καταστάσεις όπως: επιβίωση, μοναξιά, αδυναμίες, συγκρούσεις – την προσεγγίζει περιφερειακά, διαλέγοντας γωνιές μιας αγνοημένης καθημερινότητας που παίρνει μέρος στην ιστορία της χωρίς να φαίνεται. Τα φώτα μέσα στο μαύρο της νύχτας και οι κατασκευές διατηρούν τη σταθερότητά τους και ανθίστανται στο παροδικό της ύπαρξης και της αντικειμενικότητας.

Ο τρόπος θέασης μοιάζει της Camera Obscura. Διά της οπής, η οπτική, μεταμορφώνει τον ρεαλισμό σε όραμα. Η φωτογράφος στα ίχνη ζωής βλέπει την ομορφιά της ανθρώπινης Αλήθειας που απέμεινε.

Η Δήμητρα Λαζαρίδου γεννήθηκε το 1966 στην Αλεξανδρούπολη.  Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στη Hoschule der Künste στο Βερολίνο όπου συμπλήρωσε και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. Ατομικές της εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00 / Τετάρτη 13:00 – 20:00.

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα: Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. 210 6717097.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet