Η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου παρά την ήττα από τον ΟΣΦΠ
Αθλητισμός

Η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου παρά την ήττα από τον ΟΣΦΠ

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μετά από τη ρεβάνς – «θρίλερ» εναντίον τoυ Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ρομαό στο 82′, αλλά η Ενωση πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 2-1 στον πρώτο αγώνα κι έτσι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ στον τελικό της 6ης Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει το ματς στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως χάρη στην τριάδα των μέσων Καμπιάσο, Μάρτινς, Ρομαό που κυριάρχησαν στις περισσότερες φάσεις. Αμυντικά ο νεαρός Ρέτσος κατάφερε για ακόμα μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι στον Σέρχιο Αραούχο. Από την άλλη πλευρά, υπήρξε αδικαιολόγητος εκνευρισμός (και θερμό «τετ α τετ» Βράνιες, Γκάλο) στην ΑΕΚ, γεγονός δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς. Ίσως η σιγουριά που έδινε στους φίλους της ομάδας το σκορ του πρώτου αγώνα να λειτούργησε ως μέσο πίεσης στους παίκτες…

Όπως και να έχει πάντως, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν γκολ και μάλιστα δύο. Το «έψαξε» με πολύ καλά σουτ του Φορτούνη στο 4′ και του Καμπιάσο στο 42′, σε αμφότερα επενέβη ο Ανέστης και σε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μάριν (άουτ) στο 33΄.

Η ΑΕΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο 28΄ με σουτ του Χριστοδουλόπουλου που «έβγαλε» ο Καπίνο, παρά την περιορισμένη ορατότητα, ενώ διαμαρτύρεται για μια φάση στο 40′. Τη λάθος απόκρουση του Καπίνο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Πατίτο, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τού έφραξε το δρόμο με το σώμα του, με τα χέρια προτεταμένα και τον ανέτρεψε. Περίεργη και πολύ… σπάνια φάση.

Επαναπαυμένη στο σκορ του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ πραγματοποιούσε τη χειρότερή της εμφάνιση επί Μανόλο Χιμένεθ. Έπαιζε με τη φωτιά, όμως, αφού αν δεχόταν γκολ τα δεδομένα θα άλλαζαν άμεσα. Ο Ισπανός προπονητής ενίσχυσε άμεσα τη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Γαλανόπουλου, την ώρα που ο Λεμονής απέσυρε τον Εστέμπαν Καμπιάσο παίρνοντας μεγάλο ρίσκο. Πράγματι, μετά από τις κινήσεις αυτές, κόπασε η επιθετικότητα του Ολυμπιακού.

Στο 70′ ο Στέφανος Καπίνο πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε φάουλ του Μάνταλου, ενώ στο 73′ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε κακό κοντρόλ, χάντοντας τεράστια ευκαιρία. Ήταν δυο φάσεις που έδωσαν ψυχολογία στην έως τότε παθητική ΑΕΚ, που… θυμήθηκε ότι ήταν το μεγάλο φαβορί και στη δεδομένη χρονική περίοδο, καλύτερη από τους αντιπάλους της.

Ομως στο 82′, από πολύ σοβαρό λάθος του Μάνταλου, ο Καρντόσο πέρασε τη μπάλα στον Ρομαό κι αυτός πλάσαρε τον Ανέστη γράφοντας το 0-1. Ο ημιτελικός είχε πολύ δρόμο ακόμα… Το σοκ ήταν ισχυρό για τους 45.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αλλά και για τον Χιμένεθ ο οποίος άργησε πολύ να αποφασίσει να αλλάξει κάτι.

Η ΑΕΚ είχε φοβερά κενά στην αμυντική της λειτουργία και στο 90′ ο Καρντόσο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αλμέιδα βγήκε μόνος του απέναντι στον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Το θρίλερ κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τους γηπεδούχους να αμύνονται και να ολοκληρώνουν το ματς με τον Ούγκο Αλμέιδα κάτω από τα δοκάρια λόγω αποβολής του Ανέστη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρία λεπτά μετά, αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη.

Η μεγάλη ανατροπή δεν όλοκληρώθηκε και οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν βίωσαν αντίστοιχο εφιάλτη με εκείνον του 2015, όταν είχαν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό με γκολ στην εκπνοή.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Βράνιες, Σιμόες, Ντίντακ, Γιόχανσον , Αραούχομ, Ανέστης – Ρομαό, Μάριν, Ντα Κόστα, Καρντόσο

Κόκκινη: 90+6′ Ανέστης, 90+9′ Ντα Κόστα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78′ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1′ Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82′ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58′ Καρντόσο).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet